Artikel top billede

Her er seks fede gadgets til sommerferien

Sommerferien nærmer sig, og med sommerferie kommer der nye smarte gadgets. Her er seks styks til sommer, sol og strandsand i badebukserne.

Sommerferien kommer nærmere, og hvad enten du skal med familien på bilferie, rejse med barnegråd på et overbooket fly eller bare skal nyde det danske vejr, så er der her en håndfuld sommergadgets, som du kunne overveje.

Støjreducerende høretelefoner
Har man en gang oplevet et skrigende barn på en syv timers flyrejse over Atlanten, ønsker man det ikke for sin værste fjende. Og vil man selv undgå det, kan man investere i et par støjreducerende høretelefoner.

De findes i et utal af varianter, men Bose QuietComfort 15 er et godt bud. Den konstante buldren fra et fly bliver reduceret til en svag brummen, og man kan uden problemer høre selv de mest skrøbelige sange uden at blive forstyrret.

Desuden kan man ikke høre de skrigende børn.

Den kører på et enkelt AAA-batteri, der holder i op mod 35 timer.

Bose QuietComfort 15 koster 2.300 kroner i Danmark og bliver desuden solgt i de fleste udenlandske lufthavne.

Ekstra batteri med USB
Smartphones bliver smartere og smartere, men ofte kommer til kort, når det handler om batterilevetid. Da man ofte ikke kan skifte det interne batteri, kan et transportabelt USB-batteri være en god ide at have med.

De fås i alverdens forskellige størrelser og priser. Et eksempel kunne være Nokias DC-16. Den giver mindst én ekstra fuld opladning til de fleste telefoner eller tablets, men man kan også få større modeller fra andre producenter - med tilsvarende større pris - som kan indeholde flere ladninger.

Prisen for Nokias DC-16 er cirka 170 kroner.

Musik til strandturen
Hi-Funs Hi-Sleeppude spiller musik ud igennem puden, så du slipper for at ligge med høretelefoner i ørene.

Puden spiller musikken via et mini jack-stik fra din mp3-afspiller eller smartphone, og bruger ikke batterier. Tidligere lavede Hi-Fun også et strandtæppe med indbygget højtalere, men tæppet er efterfølgende blevet taget af markedet til fordel for den lille pude.

Prisen er 120 med fragt.

Du kan se en lidt speciel fremvisningsvideo her.

GoPro HD Hero 3
Er du en eventyrer, og skal du ud og opleve verden i fuld fart, så er en GoPro en god måde at forevige den vilde tur ned af bjergsiden på mountainbike.

Action-kameraet filmer i Full HD og kan sættes på næsten alle former for overflader enten med sugekop eller magnet, så du både kan filme turen i elastik-rebet eller runden på Nürnberg-banen, og kameraet kan også komme under vandet med et vandtæt hylster. 

Prisen er på cirka 2.500 kroner.

Se film på din tablet fra din eksterne harddisk
En måde at få børnene til at tie stille på bagsædet er at have en god bunke film med sig.

Men de fleste tablets har kun en begrænset mængde plads, og går turen til udlandet kan man ikke streame Netflix uden at det koster mere end selve ferien.

Har du en Androidtablet kan du købe en Micro-USB til USB adapter. På den måde kan du sætte USB-pinde og endda harddiske til din smartphone eller tablet, og have endnu flere film med sig.

Vær dog opmærksom på den eksterne harddisk, da det ikke er alle eksterne, der fungerer med en tablet. Eksterne med USB 3.0 fungerer ikke, og en ekstern kan også suge en del batteri fra din tablet.

Et godt råd er at købe en, hvor man kan sætte et strømstik i samtidig.

Stikkende fås i forskellig kvalitet, men både Samsung og Sony producerer selv stik. Hos Samsung koster et Micro-USB til USB adapter godt og vel 100 kroner, men de kan fås helt ned til 20 kroner på nettet.

Parrot AR.Drone 2.0
Det er nok en af de mest drengerøvsagtige gadget på markedet. Den lille quadcopter, der styres af din smartphone, er en af de "dimsedutter", som de fleste kvinder vil ryste på hovedet over.

Den nyeste model er udstyret med både gps og et 720p kamera, så man kan optage jorden oppefra.

Man skal selvfølgelig lige huske, at det er ulovligt at flyve med droner inden for 150 af bymæssig bebyggelse, så generelt må en drone ikke bruges inde i byer.  Du må heller ikke flyve mere end 100 meter op i luften.

Reglerne er anderledes i andre dele af verden, så tjek op på reglerne, inden du tager en drone med på tur til udlandet.

Parrot AR.Drone 2.0 koster fra 2.599 kroner og op efter.

Ud over det sædvanlige kamera, en tablet og smartphonen, hvilke sommergadgets tager du med på ferien, som bare er uundværlige?

Læs også:
Sådan slipper du jobbet og tager på ferie uden feber

Mange tager en ferie fra Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere