Her er seks fede gadgets til sommerferien

Sommerferien nærmer sig, og med sommerferie kommer der nye smarte gadgets. Her er seks styks til sommer, sol og strandsand i badebukserne.

Sommerferien kommer nærmere, og hvad enten du skal med familien på bilferie, rejse med barnegråd på et overbooket fly eller bare skal nyde det danske vejr, så er der her en håndfuld sommergadgets, som du kunne overveje.

Støjreducerende høretelefoner
Har man en gang oplevet et skrigende barn på en syv timers flyrejse over Atlanten, ønsker man det ikke for sin værste fjende. Og vil man selv undgå det, kan man investere i et par støjreducerende høretelefoner.

De findes i et utal af varianter, men Bose QuietComfort 15 er et godt bud. Den konstante buldren fra et fly bliver reduceret til en svag brummen, og man kan uden problemer høre selv de mest skrøbelige sange uden at blive forstyrret.

Desuden kan man ikke høre de skrigende børn.

Den kører på et enkelt AAA-batteri, der holder i op mod 35 timer.

Bose QuietComfort 15 koster 2.300 kroner i Danmark og bliver desuden solgt i de fleste udenlandske lufthavne.

Ekstra batteri med USB
Smartphones bliver smartere og smartere, men ofte kommer til kort, når det handler om batterilevetid. Da man ofte ikke kan skifte det interne batteri, kan et transportabelt USB-batteri være en god ide at have med.

De fås i alverdens forskellige størrelser og priser. Et eksempel kunne være Nokias DC-16. Den giver mindst én ekstra fuld opladning til de fleste telefoner eller tablets, men man kan også få større modeller fra andre producenter - med tilsvarende større pris - som kan indeholde flere ladninger.

Prisen for Nokias DC-16 er cirka 170 kroner.

Musik til strandturen
Hi-Funs Hi-Sleeppude spiller musik ud igennem puden, så du slipper for at ligge med høretelefoner i ørene.

Puden spiller musikken via et mini jack-stik fra din mp3-afspiller eller smartphone, og bruger ikke batterier. Tidligere lavede Hi-Fun også et strandtæppe med indbygget højtalere, men tæppet er efterfølgende blevet taget af markedet til fordel for den lille pude.

Prisen er 120 med fragt.

Du kan se en lidt speciel fremvisningsvideo her.

GoPro HD Hero 3
Er du en eventyrer, og skal du ud og opleve verden i fuld fart, så er en GoPro en god måde at forevige den vilde tur ned af bjergsiden på mountainbike.

Action-kameraet filmer i Full HD og kan sættes på næsten alle former for overflader enten med sugekop eller magnet, så du både kan filme turen i elastik-rebet eller runden på Nürnberg-banen, og kameraet kan også komme under vandet med et vandtæt hylster. 

Prisen er på cirka 2.500 kroner.

Se film på din tablet fra din eksterne harddisk
En måde at få børnene til at tie stille på bagsædet er at have en god bunke film med sig.

Men de fleste tablets har kun en begrænset mængde plads, og går turen til udlandet kan man ikke streame Netflix uden at det koster mere end selve ferien.

Har du en Androidtablet kan du købe en Micro-USB til USB adapter. På den måde kan du sætte USB-pinde og endda harddiske til din smartphone eller tablet, og have endnu flere film med sig.

Vær dog opmærksom på den eksterne harddisk, da det ikke er alle eksterne, der fungerer med en tablet. Eksterne med USB 3.0 fungerer ikke, og en ekstern kan også suge en del batteri fra din tablet.

Et godt råd er at købe en, hvor man kan sætte et strømstik i samtidig.

Stikkende fås i forskellig kvalitet, men både Samsung og Sony producerer selv stik. Hos Samsung koster et Micro-USB til USB adapter godt og vel 100 kroner, men de kan fås helt ned til 20 kroner på nettet.

Parrot AR.Drone 2.0
Det er nok en af de mest drengerøvsagtige gadget på markedet. Den lille quadcopter, der styres af din smartphone, er en af de "dimsedutter", som de fleste kvinder vil ryste på hovedet over.

Den nyeste model er udstyret med både gps og et 720p kamera, så man kan optage jorden oppefra.

Man skal selvfølgelig lige huske, at det er ulovligt at flyve med droner inden for 150 af bymæssig bebyggelse, så generelt må en drone ikke bruges inde i byer.  Du må heller ikke flyve mere end 100 meter op i luften.

Reglerne er anderledes i andre dele af verden, så tjek op på reglerne, inden du tager en drone med på tur til udlandet.

Parrot AR.Drone 2.0 koster fra 2.599 kroner og op efter.

Ud over det sædvanlige kamera, en tablet og smartphonen, hvilke sommergadgets tager du med på ferien, som bare er uundværlige?

Læs også:
Sådan slipper du jobbet og tager på ferie uden feber

Mange tager en ferie fra Facebook

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.