Artikel top billede

Nikolas Ottas og Kenneth Jensen står bag firmaet Dansave, som nu har fået eneforhandling af fildelingstjenesten Anchor i Danmark.

Ny fildelingstjeneste med høj sikkerhed kommer til Danmark

Lille dansk firma har fået eneforhandling af fremstormende fildelingstjeneste. Læs her hvordan de vil gøre tjenesten til et hit hos danske virksomheder.

Den fremadstormende fildelingstjeneste Anchor er på vej ud til danske virksomheder, efter at firmaet Dansave har tegnet aftalte om eneforhandling af den amerikanske tjeneste på dansk grund.

Forretningsmodellen bygger på, at Dansave sælger Anchor-licenser til lokale it-forhandlere, som så sælger produktet videre til slutkunderne sammen med deres øvrige palet af services.

I modsætning til eksisterende fildelingstjenester som for eksempel Dropbox og Google Drive, udmærker Anchor sig ved at data lagres lokalt hos slutkundens it-leverandør i stedet for at cirkulere rundt i et globalt net af servere.

Det giver ifølge Dansaves stiftere, Nikolas Ottas og Kenneth Jensen, større datasikkerhed for virksomheder, der arbejder med personfølsomme oplysninger, hvor der er pligt til at opbevare data inden for Danmarks grænser.

"Data, der lagres i Anchor, hostes i forhandlerens miljø og ikke på en server i udlandet. Den enkelte bruger har så adgang til sine filer på tværs af sine enheder. Samtidig får slutkunden en bedre styring af, hvilke medarbejdere der har adgang til bestemte mapper plus en overvågning af, hvem der bruger data. Man kan tildele den enkelte medarbejder forskellige rettigheder til systemet, og det er nemt at fjerne dem igen, hvis en ansat fyres, eller en computer bliver stjålet," fortæller Nikolas Ottas.

Ambitionerne hos Dansave fejler heller ikke noget. Firmaet har ifølge Nikolas Ottas lige nu omkring 30 aktive forhandlere, der sælger det amerikanske produkt til især små og mellemstore virksomheder.

"Pt. er der ikke mange professionelle produkter at vælge imellem på markedet for fildeling, og vores mål er, at Anchor i løbet af et par år bliver den største fildelingstjeneste for dansk erhvervsliv," lyder den ambitiøse melding fra Nikolas Ottas.

Han mener, at Anchor-systemet også prismæssigt er rustet til at tage konkurrencen op med de store spillere indenfor hosting og back-up. Forhandlerne kommer ifølge Nikolas Ottas til at betale omkring 40 kroner pr. måned for en licens plus 90 øre pr. gigabyte data, der uploades. Det er så op til forhandleren selv at sætte den pris slutkunden skal betale.

Anchor-systemet er udviklet af en gruppe udbrydere fra den amerikanske producent af sikkerhedssoftware Sonic Wall. Produktet blev i 2012 kåret som "Best Newcomer" af IT-Nation, hvilket har sat kraftigt skub i løsningens udbredelse i USA.

Så sent som i september sidste år blev Anchor opkøbt af eFolder, som altså nu satser på at udbrede systemet globalt.

For Dansaves vedkommende betyder det, at man allerede er i gang med at forhandle med den amerikanske producent om en aftale, der sikrer eneforhandling i hele Skandinavien.

Læs også:

To gigant-firmaer står for halvdelen af nettets trafik

Få overblikket: Her er 10 gratis alternativer til Dropbox
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere