Artikel top billede

Panasonic klar med et fotomonster af en smartphone

Panasonic er nu på vej med en fusion af et kompaktkamera og en smartphone. Med en stor billedchip og Leica-optik skal det sætte Panasonics CM1 Smart Camera på toppen af kameratelefonerne.

Det japanske firma Panasonic har længe været uden for smartphonemarkedet.

Med CM1-modellen er firmaet ikke bare kommet ind i kampen, men selskabet har kastet sig hovedkuls ind med en kameratelefon uden fortilfælde.

Faktisk er det ifølge Panasonic selv ikke en smartphone, men mere et kamera. Lidt i samme stil som Samsung forsøger at gøre det med sin Galaxy Zoom-serie.

CM1 kommer med den største billedsensor, som er set på en smartphone indtil videre. Endda større end billedchippene i Nokias Lumia Pureview-serie, som ellers tager nogle af de flotteste billeder på markedet.

Dens 1" 20 megapixel chip har samme dimensioner som billedchippene i top-end kompaktkameraer som Nikons 1 serie eller Sony's RX100-serie, og den er cirka syv gange så stor som de klassiske billedchips, som er at finde i de mere konventionelle smartphones i samme prisklasse.

Objektiv fra Leica
Kameraet (smartphonen?) er udstyret med et Leica-objektiv (blænde 2,8) og tilbyder sammen med den store sensor en brændvidde på 28 millimeter. Uden tvivl de bedste specifikationer indtil nu for en kameratelefon, og kameraet vil have mulighed for at filme i 4K og tage RAW-billeder.

ISO, blænde, fokus og så videre kan selvfølgelig indstilles manuelt.

Vender man kameraet om, ser man med det samme telefon-delen, som består af en 4,7 tommer stor 1080p touchskærm. Med en stærk Quadcore Snapdragon S801-processor, 16 gigabyte intern hukommelse - med plads til 128 gigabyte ekstra i form af et microSD-kort - bliver kameraet styret af Android 4.4.

Uden tvivl et imponerende ensemble af specifikationer, som kunne give en god kameratelefon.

Samsung har tidligere testet ideen om en tyk telefon, som både er en telefon og et kamera, men det har været en noget blandet fornøjelse. 

Kameraet kommer til salg i udvalgte europæiske lande i november for cirka 6.700 kroner (900 euro).

Her er specifikationerne: 

  • 20 MP 1-inch CMOS sensor
  • Blænde 2,8
  • Brændvidde 28 mm
  • ISO 100-25.600
  • 4K-video
  • Mulighed for RAW-filer
  • 1.1MP front kamera
  • 4.7-inch 1080p skærm
  • Android 4.4
  • Qualcomm Snapdragon S801 quad-core processor
  • 2 GB RAM
  • 16GB indbygget hukommelse
  • MicroSD op til 128GB
  • 2600 mAh batteri 
Læs også: Test: Nokias supermobil er et sexet kameramonster




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere