Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Panasonic klar med et fotomonster af en smartphone

Panasonic er nu på vej med en fusion af et kompaktkamera og en smartphone. Med en stor billedchip og Leica-optik skal det sætte Panasonics CM1 Smart Camera på toppen af kameratelefonerne.

Det japanske firma Panasonic har længe været uden for smartphonemarkedet.

Med CM1-modellen er firmaet ikke bare kommet ind i kampen, men selskabet har kastet sig hovedkuls ind med en kameratelefon uden fortilfælde.

Faktisk er det ifølge Panasonic selv ikke en smartphone, men mere et kamera. Lidt i samme stil som Samsung forsøger at gøre det med sin Galaxy Zoom-serie.

CM1 kommer med den største billedsensor, som er set på en smartphone indtil videre. Endda større end billedchippene i Nokias Lumia Pureview-serie, som ellers tager nogle af de flotteste billeder på markedet.

Dens 1" 20 megapixel chip har samme dimensioner som billedchippene i top-end kompaktkameraer som Nikons 1 serie eller Sony's RX100-serie, og den er cirka syv gange så stor som de klassiske billedchips, som er at finde i de mere konventionelle smartphones i samme prisklasse.

Objektiv fra Leica
Kameraet (smartphonen?) er udstyret med et Leica-objektiv (blænde 2,8) og tilbyder sammen med den store sensor en brændvidde på 28 millimeter. Uden tvivl de bedste specifikationer indtil nu for en kameratelefon, og kameraet vil have mulighed for at filme i 4K og tage RAW-billeder.

ISO, blænde, fokus og så videre kan selvfølgelig indstilles manuelt.

Vender man kameraet om, ser man med det samme telefon-delen, som består af en 4,7 tommer stor 1080p touchskærm. Med en stærk Quadcore Snapdragon S801-processor, 16 gigabyte intern hukommelse - med plads til 128 gigabyte ekstra i form af et microSD-kort - bliver kameraet styret af Android 4.4.

Uden tvivl et imponerende ensemble af specifikationer, som kunne give en god kameratelefon.

Samsung har tidligere testet ideen om en tyk telefon, som både er en telefon og et kamera, men det har været en noget blandet fornøjelse. 

Kameraet kommer til salg i udvalgte europæiske lande i november for cirka 6.700 kroner (900 euro).

Her er specifikationerne: 

 • 20 MP 1-inch CMOS sensor
 • Blænde 2,8
 • Brændvidde 28 mm
 • ISO 100-25.600
 • 4K-video
 • Mulighed for RAW-filer
 • 1.1MP front kamera
 • 4.7-inch 1080p skærm
 • Android 4.4
 • Qualcomm Snapdragon S801 quad-core processor
 • 2 GB RAM
 • 16GB indbygget hukommelse
 • MicroSD op til 128GB
 • 2600 mAh batteri 
Læs også: Test: Nokias supermobil er et sexet kameramonster
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.