VMware klar med et helt datacenter i en boks

En ny form for it-infrastruktur ser dagens lys på VMworld-konferencen. Ideen er, at en boks skal udgøre hele datacentret hos mellemstore virksomheder, der gerne vil i skyen.

Software- og virtualiseringskæmpen VMware har på sin VMworld-konference i Barcelona demonstreret sit nyeste skud på selskabets satsning på at erobre gulvplads i alverdens datacentre.

Navnet på skuddet er EVO:Rail, som på halvdansk står for 'EVOlutionær Rail'. Kort og godt er det et helt datacenter i en boks baseret på blandt andet VMwares flagskibsprodukt vSphere.

I Barcelona kunne VMware-direktør Pat Gelsinger afsløre, at selskabet har sikret sig en salgsaftale med verdens største serverforretning HP og japanske Hitachi.

Selskaber som Dell, Fujitsu og moderselskabet EMC har allerede forpligtet sig til at sælge EVO:Rail i et forsøg på at ramme mindre og mellemstore virksomheder, hvilket eksempelvis passer godt til det danske marked.

Hvordan virker det?
EVO:Rail er mere specifikt ikke et datacenter i én boks.

Snarere består datacentret af fire identiske bokse - eller noder - baseret på vSphere og selskabets storage vSAN samt specifikke EVO:Rail-software-konfigurationer.

Arkitekturen betyder blandt andet, at applikationer kan køre på fulde drøn selv under opdateringer, da vMotion-teknologien kan flytte applikationer fra en boks i EVO:Rail-systemet til en af de tre andre bokse, uden der er nedetider.

Derudover er der indbygget disaster recovery internt i EVO:Rail, så man ikke mister data, hvis en af noderne brænder sammen.

Ønsker kunderne et mere kraftfuldt datacenter, er det muligt at sætte fire EVO:Rail-bokse sammen, så der reelt er 16 (4x4) noder i systemet - eller tilføje yderligere fire enheder, så du har 64 noder (4x4x4) og så fremdeles.

De fire bokse understøtter 100 virtuelle servere eller cirka 250 virtuelle desktops per enhed.

Klar på et kvarter
VMware har sat som mål, at kunderne ikke skal vente mere end et kvarter på, at stikket er sat i væggen, til den første virtuelle maskine er født. Samtidig skal applikationer være klar til brug efter to timers tid.

"Ved VMworld i San Francisco testede vi det på nogle folk, som aldrig har set teknologien før. Der tog det 18 minutter at starte den første virtuelle maskine," forklarer VMwares tekniske direktør i Europa, Joe Baguley, til Computerworld.

VMwares europæiske CTO fortæller, at EVO:Rail blandt andet er udset til at køre steder som i lokale supermarkeder, hvor flere servere kan slås sammen til én EVO-maskine.

Joe Baguley forklarer, at de fleste af hans samtaler på VMworld har omhandlet netop EVO:RAIL, og det forstår serverspecialist Allan Christiansen fra konsulenthuset Accenture egentlig godt.

"Der er ikke så meget ævl og kævl, kunderne får ét varenummer, et telefonnummer til hardware- og softwaresupport og så skal de bare tilføje et netværk, før de er kørende," forklarer Allan Christiansen.

Han tilføjer, at produktet også vil appellere til virksomheder, som går med cloud-planer. Det skyldes, at man i EVO:Rail via VMwares Cloud Air Connector kan forbinde sig selv til skyen.

"EVO:Rail kan dog godt blive et problem at sælge til store eksisterende datacentre, fordi man skal tilføje en ny måde at patche software og hardware på i forhold til det eksisterende vCenter," forklarer Allan Christiansen.

Kommer an på prisen
Chef for it-analysehuset IDC's europæiske software- og infrastruktur-analyser, Carla Arend, fortæller til Computerworld, at EVO:Rail godt kunne gå hen og blive rigtig stort for VMware.

"Hyper converged infrastructure appliance er meget hot lige nu, fordi det er nemt og brugervenligt at komme i gang med steder, hvor der er it-generalister frem for specialister. Der er tale om rigtig god teknologi til mellemmarkedet, hvor successen nok afhænger af prisen," siger hun til Computerworld.

Også Allan Christiansen fra Accenture vurderer, at prisen bliver det springende punkt for, om EVO:Rail kommer til at flyve et sted som i Danmark.

Det har desværre ikke været muligt at få oplyst en vejledende pris fra VMwares side på det nye produkt. 

Udover EVO:Rail fortæller VMware, at storebroderen EVO:RACK, som er et større infrastrukturprojekt, venter ude i horisonten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.