Artikel top billede

Nu kommer den første Ubuntu-telefon på markedet

Efter laaang ventetid kommer Canonicals Ubuntu-telefon på markedet. Den første bliver en lille, low-end model, men der lægges op til vilde telefoner.

Canonical, firmaet bag Linux-distributionen Ubuntu, kommer nu endelig med en Ubuntu-telefon.

Entusiaster og interesserede har siden det fejlede Ubuntu Edge-projekt ventet på muligheden for at købe en Ubuntu-telefon, men nu er det snart muligt.

Canonical har i hvert fald lanceret den første Ubuntu-telefon, der er en telefon fra det spanske tech-firma BQ.

Telefonen kommer til at koste 169,99 Euros, hvilket svarer til cirka 1.200 kroner.

For de 1.200 kroner får du en Aquaris E4.5 Ubuntu Edition-telefon med en 4,5 tommer stor skærm med 540 x 960 opløsning, 1,3 GHz quad-core MediaTek processor, 8 gigabyte lagerplads (med plads til SD-kort), 1 gigabyte RAM og 5 megapixel kamera.

Telefonen har yderligere dual SIM, men understøtter ikke LTE/4G.

Er den noget for dig?
Telefonen rettes nok langt hen ad vejen mod nye vækst markeder, hvilket er grunden til dual SIM/mangel på LTE, men er du interesseret i telefonen, skal du holde øje med Ubuntus officielle Twitter, Facebook og Google + - konti.

Her vil der nemlig blive offentliggjort, hvornår telefonen bliver sat til salg via "flash-sales". Lidt samme måde, som OnePlus har solgt sin telefon på det sidste.

Telefonen kører et styresystem bygget på Ubuntu og kan altså hverken køre apps fra iOS, Android eller Windows Phone.

Det er dog heller ikke nødvendigt, hvis du spørger Canonical. Der vil være enkelte apps såsom Facebook, Twitter, Evernote og Dropbox og selvfølgelig Amazon, men ellers fokuserer Ubuntu on Phones langt hen ad vejen på "Scopes" - dedikerede skriveborde på telefonen, som enten er til video, kontakter, musik og så videre.

Kan blive et sandt bæst

Selvom Aquaris E4.5 på ingen måde har imponerende hardware, så skal du ikke lægge Ubuntu For Phones i glemmebogen endnu.

Canonical har opstillet to forskellige hardwarekrav til producenterne, hvoraf hver segment retter sig mod to meget forskellige kundetyper.

Den første er hardwarekrav, som ligesom Aquaris E4.5 retter sig mod low-end-markedet. Lave specs til en lav pris.

Det andet er hardware-specs, som er langt bedre. Mindstekravet er en Quadcore A9 eller Intels Atom-processor og mindst 1 gigabyte RAM.

Og den bedre hardware giver mulighed for at omdanne telefonen til en fuldt fungerende Ubuntu-computer, hvis du tilføjer en skærm, mus og tastatur. Du kan altså erstatte din desktop-computer med blot din telefon.

Det har været en vedvarende drøm for Canonical at lave sådan en telefon, så det bliver spændende at se, om det nogensinde kommer til at lykkes.

Læs også: Ubuntu-fonen på trapperne (igen) - vi venter stadig i spænding




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere