Artikel top billede

Nu kommer den første Ubuntu-telefon på markedet

Efter laaang ventetid kommer Canonicals Ubuntu-telefon på markedet. Den første bliver en lille, low-end model, men der lægges op til vilde telefoner.

Canonical, firmaet bag Linux-distributionen Ubuntu, kommer nu endelig med en Ubuntu-telefon.

Entusiaster og interesserede har siden det fejlede Ubuntu Edge-projekt ventet på muligheden for at købe en Ubuntu-telefon, men nu er det snart muligt.

Canonical har i hvert fald lanceret den første Ubuntu-telefon, der er en telefon fra det spanske tech-firma BQ.

Telefonen kommer til at koste 169,99 Euros, hvilket svarer til cirka 1.200 kroner.

For de 1.200 kroner får du en Aquaris E4.5 Ubuntu Edition-telefon med en 4,5 tommer stor skærm med 540 x 960 opløsning, 1,3 GHz quad-core MediaTek processor, 8 gigabyte lagerplads (med plads til SD-kort), 1 gigabyte RAM og 5 megapixel kamera.

Telefonen har yderligere dual SIM, men understøtter ikke LTE/4G.

Er den noget for dig?
Telefonen rettes nok langt hen ad vejen mod nye vækst markeder, hvilket er grunden til dual SIM/mangel på LTE, men er du interesseret i telefonen, skal du holde øje med Ubuntus officielle Twitter, Facebook og Google + - konti.

Her vil der nemlig blive offentliggjort, hvornår telefonen bliver sat til salg via "flash-sales". Lidt samme måde, som OnePlus har solgt sin telefon på det sidste.

Telefonen kører et styresystem bygget på Ubuntu og kan altså hverken køre apps fra iOS, Android eller Windows Phone.

Det er dog heller ikke nødvendigt, hvis du spørger Canonical. Der vil være enkelte apps såsom Facebook, Twitter, Evernote og Dropbox og selvfølgelig Amazon, men ellers fokuserer Ubuntu on Phones langt hen ad vejen på "Scopes" - dedikerede skriveborde på telefonen, som enten er til video, kontakter, musik og så videre.

Kan blive et sandt bæst

Selvom Aquaris E4.5 på ingen måde har imponerende hardware, så skal du ikke lægge Ubuntu For Phones i glemmebogen endnu.

Canonical har opstillet to forskellige hardwarekrav til producenterne, hvoraf hver segment retter sig mod to meget forskellige kundetyper.

Den første er hardwarekrav, som ligesom Aquaris E4.5 retter sig mod low-end-markedet. Lave specs til en lav pris.

Det andet er hardware-specs, som er langt bedre. Mindstekravet er en Quadcore A9 eller Intels Atom-processor og mindst 1 gigabyte RAM.

Og den bedre hardware giver mulighed for at omdanne telefonen til en fuldt fungerende Ubuntu-computer, hvis du tilføjer en skærm, mus og tastatur. Du kan altså erstatte din desktop-computer med blot din telefon.

Det har været en vedvarende drøm for Canonical at lave sådan en telefon, så det bliver spændende at se, om det nogensinde kommer til at lykkes.

Læs også: Ubuntu-fonen på trapperne (igen) - vi venter stadig i spænding
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere