Artikel top billede

Nu kommer den første Ubuntu-telefon på markedet

Efter laaang ventetid kommer Canonicals Ubuntu-telefon på markedet. Den første bliver en lille, low-end model, men der lægges op til vilde telefoner.

Canonical, firmaet bag Linux-distributionen Ubuntu, kommer nu endelig med en Ubuntu-telefon.

Entusiaster og interesserede har siden det fejlede Ubuntu Edge-projekt ventet på muligheden for at købe en Ubuntu-telefon, men nu er det snart muligt.

Canonical har i hvert fald lanceret den første Ubuntu-telefon, der er en telefon fra det spanske tech-firma BQ.

Telefonen kommer til at koste 169,99 Euros, hvilket svarer til cirka 1.200 kroner.

For de 1.200 kroner får du en Aquaris E4.5 Ubuntu Edition-telefon med en 4,5 tommer stor skærm med 540 x 960 opløsning, 1,3 GHz quad-core MediaTek processor, 8 gigabyte lagerplads (med plads til SD-kort), 1 gigabyte RAM og 5 megapixel kamera.

Telefonen har yderligere dual SIM, men understøtter ikke LTE/4G.

Er den noget for dig?
Telefonen rettes nok langt hen ad vejen mod nye vækst markeder, hvilket er grunden til dual SIM/mangel på LTE, men er du interesseret i telefonen, skal du holde øje med Ubuntus officielle Twitter, Facebook og Google + - konti.

Her vil der nemlig blive offentliggjort, hvornår telefonen bliver sat til salg via "flash-sales". Lidt samme måde, som OnePlus har solgt sin telefon på det sidste.

Telefonen kører et styresystem bygget på Ubuntu og kan altså hverken køre apps fra iOS, Android eller Windows Phone.

Det er dog heller ikke nødvendigt, hvis du spørger Canonical. Der vil være enkelte apps såsom Facebook, Twitter, Evernote og Dropbox og selvfølgelig Amazon, men ellers fokuserer Ubuntu on Phones langt hen ad vejen på "Scopes" - dedikerede skriveborde på telefonen, som enten er til video, kontakter, musik og så videre.

Kan blive et sandt bæst

Selvom Aquaris E4.5 på ingen måde har imponerende hardware, så skal du ikke lægge Ubuntu For Phones i glemmebogen endnu.

Canonical har opstillet to forskellige hardwarekrav til producenterne, hvoraf hver segment retter sig mod to meget forskellige kundetyper.

Den første er hardwarekrav, som ligesom Aquaris E4.5 retter sig mod low-end-markedet. Lave specs til en lav pris.

Det andet er hardware-specs, som er langt bedre. Mindstekravet er en Quadcore A9 eller Intels Atom-processor og mindst 1 gigabyte RAM.

Og den bedre hardware giver mulighed for at omdanne telefonen til en fuldt fungerende Ubuntu-computer, hvis du tilføjer en skærm, mus og tastatur. Du kan altså erstatte din desktop-computer med blot din telefon.

Det har været en vedvarende drøm for Canonical at lave sådan en telefon, så det bliver spændende at se, om det nogensinde kommer til at lykkes.

Læs også: Ubuntu-fonen på trapperne (igen) - vi venter stadig i spænding




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

06. januar 2025 | Læs mere


PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere