Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Vi går shop-amok med webhandel i udlandet: Så meget køber vi for

Nethandel i udenlandske webbutikker storhitter. Nye tal afslører, hvor mange penge forbrugerne smider udenfor landets grænser.

Du er langt fra den eneste forbruger, der har et godt øje til webbutikker i andre europæiske lande end Danmark.

Nye tal fra analysehuset Forrester viser, at Vesteuropa er et af de største markeder i verden for onlinehandel på tværs af grænser, og at markedet i vores del af verden vil vokse med 11 procent om året i de kommende fem år.

"... hvor den højeste vækst kommer fra lande med små e-handelsmarkeder eller fra lande, der har et højt prisindex for forbrugere sammenlignet med resten af Vesteuropa," skriver Forrester.

Alene i 2014 blev der i Vesteuropa spenderet 26 milliarder euro på onlinehandel på tværs af grænserne, hvilket svarer til 17 procent af hele e-handelsmarkedet i vesteuropa.

Så meget bruger danskerne 

Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) har for nylig offentligggjort tal for, hvor meget danskerne nethandler for i andre lande end Danmark.

FDIH skriver blandt andet, at danskerne øger deres e-handel i udlandet med over 37 procent hvert år, og at danskerne i 2014 brugte over 23 milliarder kroner på webshops i udlandet.

En diskussion, der ofte popper op i den forbindelse, er,
at de udenlandske webbutikker langt fra altid opkræver den danske moms, som de skal, hvis de har et årligt salg til Danmark på over 280.000 kroner.

Momsregler betyder nye priser

Den 1. januar trådte nye EU-regler dog i kraft, så der eksempelvis skal skal lægges dansk moms på e-bøger eller apps, der købes i en udenlandsk webbutik af en dansk forbruger.

Det fik blandt andre Apple til at hæve priserne i App Store og iTunes Store.

Selvom danske forbrugere holder af at handle i udenlandske webbutikker, skal man huske på, at online-grænsehandel som bekendt kan bevæge sig to veje. Og Forrester skriver da også i sin rapport, at onlinehandel giver gode forretningsmæssige muligheder.

"Handel på tværs af grænser giver forhandlere en mulighed for at udvide udenfor hjemmemarkedet med minimum upfront-investeringer," forklarer analysefirmaet, der samtidig peger på, at man som forhandler skal forstå, hvordan en online-shopper i dag tænker og agerer.

Her tænkes der ikke mindst på, at forbrugerne er på udkig efter de bedste priser, det største udvalg, og at det typisk er de lidt yngre forbrugere, der webhandler mest i udlandet.

Læs også:

Efter nye moms-regler: Nu stiger priserne i App Store og iTunes Store
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere