Artikel top billede

Lovende HoloLens-konkurrent kan vise sig at være det rene luft

Magic Leap lovede svævende hologrammer i briller langt mindre end Microsofts HoloLens. Men produktet ser nu ud til stadig at være det rene luft.

Over de seneste år har den amerikanske Sillicon Valley-virksomhed Magic Leap lovet guld og grønne skove med selskabets augmented reality-headset.

Ligesom Microsofts HoloLens skal Magic Leaps produkt vise hologrammer og 3D-figurer i den virkelige verden.

Selskabet har indsamlet rundt regnet 10 millarder kroner fra blandt andet Google og Alibaba-giganten til udviklingen af AR-brillerne. Brillerne skulle vise sine svævende hologrammer igennem et noget mindre apparatur end Microsofts relativt store HoloLens-headset.

Men nu viser det sig, at det måske var for godt til at være sandt.

Det amerikanske medie The Information skriver efter at have prøvet headsettet, at Magic Leaps briller slet ikke kan det, som selskabet både har vist og lovet.

Blandt andet var en demo-video, der gik under navnet "just another day at the office", falsk og viser ikke et spil igennem headsettet. Alle videoens hologram-elementer er special effects produceret af et produktionselskab.

Trods sætningen "Et spil vi spiller på kontoret" tilknyttet videoen, har spillet aldrig eksisteret.

Vigtig patenteret teknologi virker ikke

Derudover skriver The Information, at Magic Leaps patenterede "fiber optik-teknologi", der skulle vise hologrammerne i et tynd stykke glas, ikke fungerer godt nok til at kunne bruges. 

Teknologien er derfor blevet lagt på hylden. 

Headsettet er i stedet en tung hjelm forbundet til en desktop-computer i stil med HTC Vive, og The Information beskriver oplevelsen som på en HoloLens, om end med mindre tydelige billeder og hologrammer. 

Magic Leap har stadig en prototype på størrelse med et par almindelige læsebriller, men selskabet nægtede at vise dem i brug overfor The Information. 

Der er stadig intet nyt om, hvornår vi andre får Magic Leaps Ar-briller at se. Du kan i dag købe Microsofts HoloLens-briller for cirka 20.000 kroner i Tyskland.

Videoen herover udkom tilbage i april 2016. Ifølge teksten i videoen viser videoen, hvordan headsettet fungerer uden brug af special effects.

Læs også: Microsofts HoloLens har kæmpe potentiale for virksomheder: Se hvad brillerne kan bruges til her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere