Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Overblik: En dramatisk første uge i Atea-sagen har allerede fået konsekvenser for de syv tiltalte

Overblik: En af de største bestikkelsessager i nyere danmarkshistorie bliver i de kommende måneder udfoldet i retten. Den første uge i sagen har kastet nyt lys over vigtige detaljer.

Overblik: Mere end to år efter sagen tog sin begyndelse med anholdelser, sigtelser, varetægstfængslinger og afhøringer af en række prominente skikkelser i det danske it-landskab, er den såkaldte Atea-sag nu gået ind i en ny fase.

Tirsdag blev det første af i alt 32 berammede retsmøder afviklet i Retten i Glostrup. Tilstede var alle de syv tiltalte i sagen.

Retten i Glostrup besluttede under retsmødet efter nogen betænkningstid at ophæve det navneforbud, der har været gældende i to år og som har forbudt offentligheden at få kendskab til de syv sigtedes identitet.

De tiltalte kærede dog straks beslutningen til Østre Landsret, som torsdag imidlertid efter en ganske kort behandling besluttede at ophæve navneforbuddet.

Dermed står det nu klart, hvem de syv tiltalte er - og det vil givet sætte sit præg på de syv tiltalte uanset om de bliver kendt skyldige eller ej.

Få overblikket over Atea-sagen herunder. Klik på hver enkel artikel for at få mere at vide.


Live fra Retten i Glostrup: Livereportage fra første retssag i den store Atea-retssag direkte fra retten
Computerworld sad med live i retssalen i Glostrup, da bestikkelsessagen om Region Sjælland og Atea blev skudt i gang.


Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte
Østre Landsret har netop besluttet at ophæve navneforbuddet i Atea-sagen. Det betyder, at offentligheden nu må se navnene på de tiltalte i sagen.


Det står klart nu: Atea-sagens hovedtiltalte er fra den absolutte top af den danske it-branche
ComputerViews: Østre Landsret ophæver to års forbud mod at nævne navnene på de hovedtiltalte i den store bestikkelsessag. Nu kan vi se, at flere af de syv tiltalte hørte hjemme i den absolutte top af den danske it-branche. Har vi et problem?


Region Sjælland rejser stort erstatningskrav mod de tiltalte i Atea-sagen
I de tilfælde, hvor det kan påvises, at Region Sjælland har lidt økonomiske tab, vil regionen kræve erstatning fra de tiltalte i Atea-sagen. Foreløbigt kræver regionen op i mod en million kroner retur i sagen om middage, businessclassbilletter og Formel 1-rejser.


Efter ophævelse af navneforbud i Atea-sagen: Her er reaktionen fra de tiltaltes advokater
Det er nogle yderst fåmælte advokater for de tiltalte i Atea-sagen, der nu skal forholde sig til, at navneforbuddet er ophævet.


Bestikkelsessagen koster Atea dyrt i Region Sjælland - handler stort set ikke hos Atea længere
Region Sjælland, der sammen med Atea er omdrejningspunkt i den store bestikkelsessag, handler i dag langt mindre hos Atea end for få år siden.


Atea-sagen: Tre vigtige konklusioner fra bestikkelsessagens første retsmøde
Selvom det første retsmøde hovedsageligt bestod af processpørgsmål, så blev der tegnet tre tydelige tendenser.


Tiltalte Atea-chefer aflyttet under efterforskning af Atea-bestikkelsessagen
Atea er centrum for en af Danmarkshistoriens største bestikkelsessager nogensinde, og i forbindelse med efterforskningen aflyttede politiet de tiltalte.


Computerworld mener: Ophæv navneforbuddet i Atea-sagen nu: Lad os få navnene på de syv tiltalte på bordet
Computerworld mener: Landsretten bør omgående ophæve det mere end to år lange forbud mod at nævne navnene på de syv hovedtiltalte i en af nyere tids største korruptionssager. Der er store ting på spil.


Danmarkshistoriens (måske) største bestikkelsesag: Atea-sagen bør få konsekvenser for flere parter
ComputerViews: Atea og den danske it-branche spiller en central rolle i en af danmarkshistoriens største korruptionssager. Uanset udfaldet bør sagen få alvorlige konsekvenser.


Tiltalte i Atea-sagen har forsøgt at fjerne dommer
Dommer i en af de større retsager i forbindelse med Atea-sagen afviser at være inhabil, efter to af de tiltalte har forsøgt at få hende skiftet ud. Dommeren bakkes, op af Østre Landsret.


Rejser, middage og computere for hundredtusinder: Her er alle “gaverne” i den store bestikkelsessag

Det er ikke småting, som Atea beskyldes for at have bestukket Region Sjællands daværende it-chefer med i den store bestikkelsessag. Få overblikket her.

Læs også artikler om sagen, som tidligere er blevet bragt på cw.dk:


Advokat om dansk it-bestikkelsessag: Her går grænsen mellem bestikkelse og gaver
"Som medarbejder får man løn for sit arbejde. Det er som udgangspunkt ikke meningen, at man skal modtage andre ydelser end denne," vurderer en juridisk ekspert. Læs her, hvor grænsen mellem gaver og bestikkelse går.


Atea landede flere millionordrer hos Region Sjælland uden om lovpligtige udbud
Region Sjælland har i årevis købt it-udstyr for millioner af kroner hos it-giganten Atea uden at sende indkøbene i udbud.


It-chef i Region Sjælland blev bortvist for bestikkelse
It-chef i Region Sjælland blev blankt bortvist fra sin stilling for modtagelse af 'gaver og andre fordele' i kølvandet på den store bestikkelsessag, som også involverer Atea og 3A-it.


Stor it-bestikkelsesag ruller gennem det offentlige: Hvor går grænsen for 'gaver' fra din it-leverandør?
Hvor går grænsen for 'gaver' i forbindelse med handler i it-branchen?


Lydoptagelse i bestikkelsessag: Flere kunder havde særordning med Atea
Region Sjælland var ikke den eneste Atea-kunde, som havde en særlig aftale om at kunne trække på en intern bestikkelseskonto. Det fremgår af den lækkede lydfil fra et internt møde i Atea.


Løsladt top-chef i 3A-it: Det var ikke bestikkelse - sådan hang ordningen sammen
Tidligere koncern-chef i Atea, Peter Trans, bryder navneforbuddet og står frem som en af de tre topchefer, der netop er blevet løsladt efter 14 dage i varetægtsfængsel mistænk for korruption.


Bestikkelsessag får Atea-kunder til at kigge sig om efter nye leverandører
Offentlige og private it-chefer løber os på dørene efter bestikkelsessagen i Region Sjælland, lyder det fra Ateas konkurrenter. Forståeligt, hvis man forbereder sig på en ny situation, siger formanden for de kommunale it-chefer.


27 offentligt ansatte sigtet i stor razzia: Mistænkes for at have modtaget it-bestikkelse
Bagmandspolitiet har i stor aktion anholdt 26 it-folk for bestikkelse i forbindelse med den store bestikkelsessag i Region Sjælland. Udenrigsministeriet, DSB og Rigsadvokaten er blandt de ramte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere