Artikel top billede

Facebook sætter gang i kæmpe investering: Skal bruge 20.000 medarbejdere til it-sikkerhed

“At beskytte vores community er vigtigere end at maksimere vores profit,” siger Facebook-stifter Mark Zuckerberg om selskabets store plan for at styrke it-sikkerheden.

Verdens største sociale netværk, Facebook, mener, at det er nødvendigt at investere store summer i it-sikkerhed - og investeringerne vil være så omfattende, at det går ud over Facebooks økonomiske resultater.

Det skriver Mark Zuckerberg, stifter af Facebook og direktør i selskabet, i en opdatering på Facebook.

“Vi investerer så meget i sikkerhed, at det vil påvirke vores indtjening. Jeg vil gerne være meget tydelig omkring, hvad vores prioritering er: At beskytte vores community er vigtigere end at maksimere vores profit.”

2,1 milliarder Facebook-brugere

Beskeden fra Zuckerberg kommer i forbindelse med, at Facebook netop har offentliggjort kvartalsregnskab.

Her kan Facebook-stifteren oplyse, at der nu er næsten 2,1 milliarder mennesker på Facebook, og at næsten 1,4 milliarder bruger Facebook dagligt. Samtidig har Instagram, som Facebook også ejer, 500 millioner aktive brugere dagligt.

Facebooks omsætning i kvartalet steg med hele 47 procent i forhold til samme kvartal sidste år, og det blev samtidig det første kvartal, hvor omsætningen nåede op over 10 milliarder dollars.

“Men intet af det betyder noget, hvis vores services bliver anvendt på en måde, der ikke bringer folk tættere sammen - eller hvis fundamentet for vores samfund undermineres af indblanding fra udlandet,” skriver Mark Zuckerberg.

Han henviser dermed til historierne om, hvordan Rusland har udnyttet Facebook til propaganda og fake news i forbindelse med den amerikanske valgkamp.

Behov for 20.000 medarbejdere

Blandt andet derfor - men også fordi Facebook generelt skal forsvare sig imod stadig flere cybertrusler - vil selskabet nu sætte alt ind på at bygge det optimale forsvar.

“Dette er en del af et meget større fokus på at beskytte vores platforms sikkerhed og integritet og for at sikre vores community. Det handler om mere end valgkampe, og det betyder, at alle vores systemer styrkes for at hindre misbrug og skadeligt indhold.”

“Vi har allerede 10.000 mennesker, der arbejder med sikkerhed, og vi har tænkt os at fordoble det til 20.000 inden for det næste år for bedre at kunne håndhæve vores community-standarder og gennemgangen af annoncer.”

Og det er ikke bare nye medarbejdere, Facebook investerer i for at forbedre it-sikkerheden: 

“På mange områder fordobler vi vores ingeniørarbejde eller mere end det med fokus på sikkerhed. Vi udvikler også ny kunstig intelligens for at kunne opfange skidt indhold og slemme aktører - ligesom vi også har gjort det med terrorist-propaganda,” skriver Mark Zuckerberg i sit opslag, som du kan læse i fuld længde her.

Læs også:

Facebook-chef i lækket optagelse: ”Vi burde have samme sikkerhed som en militærleverandør, men vi driver vores netværk som et universitet"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere