Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: DTU skal have ny supercomputer / Lego indgår samarbejde med kinesisk online-gigant / 12,7 millioner kroner til robotprojektet ‘kuglen’ / Her vil online-handlen stige i Danmark

DTU skal have ny supercomputer. Lego indgår samarbejde med kinesisk online-gigant. 12,7 millioner kroner til robotprojektet ‘kuglen’. Her vil online-handlen stige i Danmark. Innovationspulje uddeler 46,4 millioner kroner. E-conomic-rigmand investerer ‘millioner’ i lille firma. Robot-messe på vej til Odense.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

DTU skal have ny supercomputer

DTU skal have ny supercomputer og har netop sendt en ny såkaldt high performance computing-klynge i udbud.

Der er sat omkring 20 millioner kroner af til den nye maskine, som skal anvendes til forskning inden for vind-energi.

Ifølge Version2 bliver supercomputeren udbudt i en beauty contest, hvor leverandørerne byder ind med, hvad de kan levere for de 20 millioner kroner.

Ifølge bladet skal systemet være baseret på Linux og køre den seneste udgave af CentOS 7 eller RedHat7. Det skal placeres i en container ved Risø uden for Roskilde.

Du finder udbudsmaterialet her.

Læs også: EU klar med en milliard euro til udviklingen af europæiske supercomputere.

Lego indgår samarbejde med kinesisk online-gigant

Lego indgår tæt samarbejde med den kinesiske internet-gigant Tencent Holding, der er et af verdens mest værdifulde og mest toneangivende selskaber.

Som led i samarbejdet vil Lego og Tencent sammen udvikle online-spil til det kinesiske marked, ligesom de to selskaber potentielt sammen vil udvikle et socialt netværk rettet mod kinesiske børn.

Lego og Tencent vil i første omgang udvikle en såkaldt Lego video-zone til børn, der anvender Tencents spil-platform.

Lego åbnede i slutningen af 2016 en splinterny fabrik i Jiaxing, som med tiden skal producere næsten alle de klodser, som Lego kan sælge i Asien.

Fond pumper 12,7 millioner kroner ind i robotprojektet ‘kuglen’

Innovationsfonden lægger 12,7 millioner kroner på bordet til det nordjyske robotprojekt, der arbejder på ‘kuglen’, som er en selvkørende enhed på halvanden meters højde med en tablet-computer som hoved.

Ideen er, at udvikle ‘kuglen’ til at kunne vise vej i eksempelvis lufthavne eller butikker.

“Robotterne vil eksempelvis kunne køre foran passagerne og guide vej til den specifikke hylde med irsk 12 års-whisky, vise den hurtigste vej ud til den rette gate eller sniffe sig frem til, om en passager har våben, narkotika eller andet ulovligt på sig,” lyder det fra kugle-projektet.

Bag projektet står virksomhederne Det Gode Firma, Combine, MapsPeople samt Aalborg Universitet og Teknologisk Institut.

Her vil online-handlen stige i Danmark

2018 kan blive et rekordår for de danske online-butikker, lyder det fra FDIH (Foreningen af Danske Internet Handlende), skriver Finans.

Ifølge foreningen - der jo er sat i verden for at fremme online-handelen - forventer 33 procent af forbrugerne af handle mere online i 2018 end i 2017.

Især forventer de danske forbrugere at købe flere rejser online.

Også tøj, sko, smykker og elektronik står overfor en stigning, hedder det.

Innovationspulje uddeler 46,4 millioner kroner

Den såkaldte markedsmodningsfond under Erhvervministeriet uddeler 46,2 millioner kroner til at innovative løsninger hurtigere på markedet, meddeler ministeriet i denne pressemeddelelse.

Ifølge ministeriet går pengene til 20 projekter. 13 af dem er digitale. De arbejder blandt andet med løsninger til digital lagring, apps, 3D-scanning og automatisering af forskellig slags.

Du finder listen over de 20 projekter, der har fået støtte, her.

E-conomic-rigmand investerer ‘millioner’ i lille firma

Jacob Wandt, der stiftede e-conomic, køber 40 procent af det lille it-firma Actee, der tidligere hed Relation Technologies, meddeler selskabet.

20 procent af selskabet overtages af Wandt-selskabet GrowIt, mens Jacob Wandts eget holdingselskab ligeledes køber 20 procent.

Actee står bag en simuleringsplatform til udvikling af organisationer og ledere og omsætter for godt fire millioner kroner om året.

Målsætningen er en omsætning på otte millioner kroner i år samt at hæve antallet af aktive brugere fra de nuværende 20.000 til 50.000 inden for tre år, lyder det fra Actee.

Læs vores store interview med Jacob Wandt fra foråret 2017: Jacob Wandt solgte e-conomic for 761 millioner kroner - nu er han æbleavler i Frankrig.

Robot-messe på vej til Odense

Odense har i de senere år fået etableret sig som en slags robot-hovedstad herhjemme, og der er mere på vej.

Til september åbner byen nemlig for en ny ‘robot-festival,’ som vil finde sted i forbindelse med den store elektronikmesse E-18 i Odense Congress Center.

Her vil en hel hal blive dedikeret selskaber fra robot-industrien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere