TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Morgen-briefing: Velux kæmper dagligt mod hacker-angreb / Google-boss under kraftigt angreb / Huawei-boss sat på fri fod - indtil videre / Kunstig intelligens giver teleselskabet 3 gevinst

Velux kæmper dagligt mod hacker-angreb. Google-boss under kraftigt angreb i USA. Huawei-boss sat på fri fod - indtil videre. Kunstig intelligens giver teleselskabet 3 gevinst. Konsulentvirksomheder slår sig sammen, og så ruller Apple Pay ind i Tyskland.

Godmorgen. Her får du Computerworlds hurtige it-nyhedsoverblik onsdag morgen.

Velux kæmper dagligt mod hacker-angreb
Den danske vinduesproducent Velux bliver ligesom mange andre danske virksomheder dagligt udsat for angreb af ondsindede cyberkriminelle.

Det skriver Børsen.

Hackernes favoritværktøj, når de skal bryde ind hos vinduesvirksomheden, er de såkaldte phising-angreb, hvor medarbejderne i e-mails lokkes til at udlevere deres brugernavn og password til skurkene. Det forklarer sikkerhedschefen hos Velux.

"Vi bliver angrebet dagligt. Det er særligt phishing-angreb, som vi dagligt ser nye versioner af," siger Henrik Lei, der er sikkerhedschef hos Velux til Børsen

Angrebsbølgen betyder, at virksomheden har været nødt til at øge sine udgifter til sikkerheden. En udgift, der ifølge sikkerhedschefen nu beløber sig til et tocifret millionbeløb.

Læs mere om Velux her: Jesper sidder med ansvaret for alle softwarelicenser hos Velux: ”Det er sværere, end de fleste gør sig forestillinger om"

Google-boss under kraftigt angreb
Tech-giganten Google's topchef, Sundar Pichai, kom under voldsom beskydning i forbindelse med en høring i Repræsentanternes Hus i USA.

Det skriver Finans.

Det var særligt republikanerne, der var ude med riven efter den højtprofilerede topchef.

Foruden at blive presset på spørgsmål om, hvorvidt Google i øjeblikket forbereder et kinesisk comeback, måtte topchefen svare undvigende på, om Google ville vide det, hvis en af republikanerne satte sig over i den anden side af salen hos demokraterne.

Det kunne topchefen ikke svare på. Det kom nemlig efter Sundar Pichais udsagn an på, hvilke Google-tjenester den pågældende politiker havde installeret på sin telefon.

Læs mere om den ombruste gigant her: Google anmeldes for GDPR-brud: Indsamler dybt følsomme data om sundhedstilstand, religion og politisk overbevisning

Huawei-boss sat på fri fod - indtil videre
Dramaet om den kinesiske Huawei-CFO, Wanzhou Meng fortsætter.

Efter knap 10 døgn i et canadisk fængsel har en dommer nu besluttet, at løslade finansdirektøren mod en kaution på 10 millioner canadiske dollar, hvoraf en stor del skal betales i kontanter.

Det skriver DR.

Det betyder dog ikke, at den magtfulde direktør kan sætte sig ind i en maskine og flyve hjem. Hun skal nemlig forblive i Vancouver, indtil det bliver besluttet, om hun skal udleveres til USA, der har hende mistænkt for at have hjulpet med at bryde sanktionerne mod Iran.

Indtil videre er hun altså sat fri mod en garanti for, at hun ikke stikker af. Hun kan midlertidigt opholde sig i en af de ejendomme, hun ejer i byen, så længe hun bliver hjemme om aftenen og bærer en fodlænke.

Læs mere her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Kunstig intelligens giver teleselskabet 3 gevinst
Det er nu i høj grad kunstig intelligens, der bestemmer, hvordan televirksomheden 3 bruger sine reklamebudgetter. Dermed er det den hypede teknologi, der styrer marketingslaget mod konkurrenterne.

Det skriver Finans.

"Det har revolutioneret vores markedsføring. Førhen var det sværere at måle den helt konkrete effekt af særligt traditionel annoncering. Men med hjælp fra teknologi kan vi nu på forhånd vide, hvor vi skal lægge de næste reklamekampagner for at sikre flest nye kunder," siger teleselskabet's marketingchef Frederik Scholten til Finans.

Konkret er det en række algoritmer, der vælger, om pengene skal bruges på sociale medier, kulørte trykte sider i dagblade og magasiner eller på tv-reklamer. Det har ifølge selskabet en effekt.

Ifølge Finans hentede selskabet 3 sidste år 74.000 mobilkunder og i de første tre kvartaler i år er yderligere 37.000 kunder kommet til.

Læs mere her: 3 fortsætter tilstrømningen af mobilkunder i 'meget stille' periode: Har hentet 6.000 nye kunder på tre måneder

Konsulentvirksomheder slår sig sammen
It-konsulentvirksomhederne People-IT og aHOC går sammen.

Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

De to virksomheder har deres hovedkontorer i hver sin ende af landet nemlig Kolding og Glostrup, men ved at slå pjalterne sammen har de to virksomheder nu mulighed for at dække hele landet.

Teknisk er sammensmeltningen sket ved, at C2IT-koncernen, der ejer People-IT, har overtaget aktiemajoriteten i aHOC.

Som mange har lært i regning, så giver en og en to. Det gælder også i dette tilfælde. De to selskaber oplyser, at de med sammenslutningen opnår en fordobling af både kundebasen og antallet af konsulenter.

Læs mere her: C2IT opkøber dansk it-konsulenthus: Tidligere Sentia-boss med ledende roller i begge selskaber har forhandlet prisen

Apple Pay indtager Tyskland
Giganten Apple gør sit indtog i Tyskland med sin betalingsløsning Apple Pay.

Det skriver 9TO5MAC.

En række banker i det tyske fortæller, at de nu understøtter løsningen, der har været ventet, siden Apple-topchef, Tim Cook gav indikationer om indtoget tilbage i juni måned.

Med udrulningen dækker Apple Pay nu en lang række lande rundt om i verden. Det gælder i alt 23 lande heriblandt Kina, Rusland, Brasilien og Japan.

Herhjemme har løsningen været tilgængelig siden oktober sidste år.

Læs mere om det her: Test af Apple Pay i dansk butik: "Det er seriøst smart"


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Modernisér din it-sikkerhed nu – her er 10 grunde til hvorfor og hvordan du gør!
Lad os se det i øjnene. Din organisation gør højst sandsynligt ikke alt, hvad den kan, for at sikre brugere og it-ressourcer. Du kender alt til high-profile hacks og sårbarheder, og selvfølgelig er du bekymret. Men sikkerhed er ikke den eneste ting, som konsumerer din virksomheds begrænsede ressourcer, og udover det, så har I ikke været udsat for alvorlige brud, endnu. Som mange andre virksomheder har lært på den hårde måde, så er håb en værdifuld menneskelig egenskab, men det er bestemt ikke et stærkt fundament for en Enterprise strategi. Heldigvis, så er der både overbevisende grunde til at fokusere på at forbedre din virksomheds sikkerhed, og skridt du kan tage i dag for at gøre det væsentligt.