Morgen-briefing: Velux kæmper dagligt mod hacker-angreb / Google-boss under kraftigt angreb / Huawei-boss sat på fri fod - indtil videre / Kunstig intelligens giver teleselskabet 3 gevinst

Velux kæmper dagligt mod hacker-angreb. Google-boss under kraftigt angreb i USA. Huawei-boss sat på fri fod - indtil videre. Kunstig intelligens giver teleselskabet 3 gevinst. Konsulentvirksomheder slår sig sammen, og så ruller Apple Pay ind i Tyskland.

Godmorgen. Her får du Computerworlds hurtige it-nyhedsoverblik onsdag morgen.

Velux kæmper dagligt mod hacker-angreb
Den danske vinduesproducent Velux bliver ligesom mange andre danske virksomheder dagligt udsat for angreb af ondsindede cyberkriminelle.

Det skriver Børsen.

Hackernes favoritværktøj, når de skal bryde ind hos vinduesvirksomheden, er de såkaldte phising-angreb, hvor medarbejderne i e-mails lokkes til at udlevere deres brugernavn og password til skurkene. Det forklarer sikkerhedschefen hos Velux.

"Vi bliver angrebet dagligt. Det er særligt phishing-angreb, som vi dagligt ser nye versioner af," siger Henrik Lei, der er sikkerhedschef hos Velux til Børsen

Angrebsbølgen betyder, at virksomheden har været nødt til at øge sine udgifter til sikkerheden. En udgift, der ifølge sikkerhedschefen nu beløber sig til et tocifret millionbeløb.

Læs mere om Velux her: Jesper sidder med ansvaret for alle softwarelicenser hos Velux: ”Det er sværere, end de fleste gør sig forestillinger om"

Google-boss under kraftigt angreb
Tech-giganten Google's topchef, Sundar Pichai, kom under voldsom beskydning i forbindelse med en høring i Repræsentanternes Hus i USA.

Det skriver Finans.

Det var særligt republikanerne, der var ude med riven efter den højtprofilerede topchef.

Foruden at blive presset på spørgsmål om, hvorvidt Google i øjeblikket forbereder et kinesisk comeback, måtte topchefen svare undvigende på, om Google ville vide det, hvis en af republikanerne satte sig over i den anden side af salen hos demokraterne.

Det kunne topchefen ikke svare på. Det kom nemlig efter Sundar Pichais udsagn an på, hvilke Google-tjenester den pågældende politiker havde installeret på sin telefon.

Læs mere om den ombruste gigant her: Google anmeldes for GDPR-brud: Indsamler dybt følsomme data om sundhedstilstand, religion og politisk overbevisning

Huawei-boss sat på fri fod - indtil videre
Dramaet om den kinesiske Huawei-CFO, Wanzhou Meng fortsætter.

Efter knap 10 døgn i et canadisk fængsel har en dommer nu besluttet, at løslade finansdirektøren mod en kaution på 10 millioner canadiske dollar, hvoraf en stor del skal betales i kontanter.

Det skriver DR.

Det betyder dog ikke, at den magtfulde direktør kan sætte sig ind i en maskine og flyve hjem. Hun skal nemlig forblive i Vancouver, indtil det bliver besluttet, om hun skal udleveres til USA, der har hende mistænkt for at have hjulpet med at bryde sanktionerne mod Iran.

Indtil videre er hun altså sat fri mod en garanti for, at hun ikke stikker af. Hun kan midlertidigt opholde sig i en af de ejendomme, hun ejer i byen, så længe hun bliver hjemme om aftenen og bærer en fodlænke.

Læs mere her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Kunstig intelligens giver teleselskabet 3 gevinst
Det er nu i høj grad kunstig intelligens, der bestemmer, hvordan televirksomheden 3 bruger sine reklamebudgetter. Dermed er det den hypede teknologi, der styrer marketingslaget mod konkurrenterne.

Det skriver Finans.

"Det har revolutioneret vores markedsføring. Førhen var det sværere at måle den helt konkrete effekt af særligt traditionel annoncering. Men med hjælp fra teknologi kan vi nu på forhånd vide, hvor vi skal lægge de næste reklamekampagner for at sikre flest nye kunder," siger teleselskabet's marketingchef Frederik Scholten til Finans.

Konkret er det en række algoritmer, der vælger, om pengene skal bruges på sociale medier, kulørte trykte sider i dagblade og magasiner eller på tv-reklamer. Det har ifølge selskabet en effekt.

Ifølge Finans hentede selskabet 3 sidste år 74.000 mobilkunder og i de første tre kvartaler i år er yderligere 37.000 kunder kommet til.

Læs mere her: 3 fortsætter tilstrømningen af mobilkunder i 'meget stille' periode: Har hentet 6.000 nye kunder på tre måneder

Konsulentvirksomheder slår sig sammen
It-konsulentvirksomhederne People-IT og aHOC går sammen.

Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

De to virksomheder har deres hovedkontorer i hver sin ende af landet nemlig Kolding og Glostrup, men ved at slå pjalterne sammen har de to virksomheder nu mulighed for at dække hele landet.

Teknisk er sammensmeltningen sket ved, at C2IT-koncernen, der ejer People-IT, har overtaget aktiemajoriteten i aHOC.

Som mange har lært i regning, så giver en og en to. Det gælder også i dette tilfælde. De to selskaber oplyser, at de med sammenslutningen opnår en fordobling af både kundebasen og antallet af konsulenter.

Læs mere her: C2IT opkøber dansk it-konsulenthus: Tidligere Sentia-boss med ledende roller i begge selskaber har forhandlet prisen

Apple Pay indtager Tyskland
Giganten Apple gør sit indtog i Tyskland med sin betalingsløsning Apple Pay.

Det skriver 9TO5MAC.

En række banker i det tyske fortæller, at de nu understøtter løsningen, der har været ventet, siden Apple-topchef, Tim Cook gav indikationer om indtoget tilbage i juni måned.

Med udrulningen dækker Apple Pay nu en lang række lande rundt om i verden. Det gælder i alt 23 lande heriblandt Kina, Rusland, Brasilien og Japan.

Herhjemme har løsningen været tilgængelig siden oktober sidste år.

Læs mere om det her: Test af Apple Pay i dansk butik: "Det er seriøst smart"


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Her er verdens 10 bedste outsourcing-leverandører: Se listen her
For tredje år i træk vinder samme it-outsourcingleverandør førstepladsen på liste over verdens bedste. 85 leverandører er blevet vurderet inden for 26 kategorier for at kunne skære feltet ind til de 10 bedste. Se hele listen her.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.