Dansk Bredbånd køber teleselskab

Bredbåndsselskabet Dansk Bredbånd har købt sin mangeårige teleoperatør Supertel for et millionbeløb. Købet skal sikre, at lille Supertel med blot tre medarbejdere kan følge med i den ekspansion, som Dansk Bredbånd forventer i de kommende år.

Bredbåndsselskabet Dansk Bredbånd - der bygger på de danske rester af det svenske bredbandsbolaget - køber teleselskabet Supertel, som selskabet i de seneste år har arbejdet tæt sammen med.

Købet sker for at sikre den fremtidige udvikling af Dansk Bredbånds IP-telefoniløsning, som Supertel og Dansk Bredbånd har udviklet sammen.

Dansk Bredbånd leverer bredbåndsforbindelser til boligforeninger og elselskaber, som trækker nye fiberoptiske kabler, og tiden er nu i moden til at få den for selskabet meget vigtige teleoperatør under egne vinger.

Lille virksomheden uden stor kapital

- Supertel-forretningen hænger fornuftigt sammen, men det er en lille virksomhed uden den store kapital. Med købet sikrer vi, at virksomheden kan ekspandere i det tempo, som vi ønsker. Desuden sikrer vi os den kvalitet, som vi ønsker, når vi nu gør vores operatør til en del af gruppen, siger Kim Sonne, administrerende direktør i Dansk Bredbånd.

Supertel har blot tre medarbejdere, som nu alle følger med over i Dansk Bredbånd. Selskabet fortsætter dog som selvstændigt selskab med uændret forretningsplan.

Det betyder, at Supertels i dag omkring 4.000 private og cirka 500 erhvervskunder i første omgang ikke kommer til at mærke nogen forskel på grund af salget.

Parterne ønsker ikke at oplyse den pris, som Dansk Bredbånd betaler for Supertel, men Kim Sonne vil dog godt røbe, at det drejer sig om et "millionbeløb".

Udruller superbredbånd

Dansk Bredbånd arbejder i vid udstrækning sammen med lokale elselskaber over hele Danmark og regner med at rulle superbredbånd ud til mellem 100.000 og 150.000 danskere i de kommende år.

Selskabet giver dog langt fra overskud endnu, men sigter efter overskud i 2005 eller 2006. Dansk Bredbånd tabte sidste år 21,5 millioner kroner og har en aktiekapital på 55 millioner efter investorer som Dansk Kapitalanlæg, ATP og Innfond har spyttet i kassen.

Dansk Bredbånd har blandt andet stiftet et fynsk bredbåndsselskab sammen med energiselskabet Energi Fyn og samarbejder desuden med en række elselskaber om at rulle fiberkabler ud til danskerne.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere