Illegale medarbejdere hos Huawei deltog i forhandlinger med TDC

Tre gange har politiet afsløret, at ansatte hos kinesiske Huawei har arbejdet uden gyldig arbejdstilladelse. Nu viser det sig, at to af de ansatte har siddet med til forhandlinger med TDC.

Tidligere på måneden kom det frem, at to medarbejdere fra Huaweis danske kontor var blevet bortvist efter en ransagning af politiet 31. januar 2019.

De to Huawei-ansatte blev taget i at arbejde uden gyldig arbejdstilladelse.

Læs mere om det her: Huaweis kontor i København ransaget af dansk politi: To personer udvist af Danmark

Nu viser det sig, at netop de to har siddet med til forhandlinger med TDC om det fremtidige samarbejde.

Det skriver Politiken.

"Den pågældende person er assistent ved forretningsmøder," oplyser Huawei til Politiken. Den anden person var ifølge Huawei "en tekniker".

Begge blev omkring 1. februar administrativt udvist fra Danmark.

Det er ikke første gang, at politiet fanger Huawei i at bryde udlændingeloven. Det skete også i 2015, hvor det udløste bøder på 40.000 og 60.000 kroner.

Dengang lovede selskabet bedring, men blev alligevel i 2016 idømt en bøde på 20.000 kroner for at have haft en medarbejder uden det tilstrækkelig arbejdstilladelse, skriver Politiken.

Ifølge kilder omkring Huawei omtales de illegale kinesiske medarbejdere som 'turisterne'. De får ofte et tre-måneders forretningsvisum.

Læs også: Huawei-stifter raser over anholdelse af datter: ”USA vil på ingen måde være i stand til at knuse os”

Tilliden til den kinesiske leverandør Huawei er på et lavpunkt i en tid, hvor Danmark og andre lande overvejer om verdens største producent af teleudstyr skal udelukkes fra at bygge fremtidens 5G-telenet på baggrund af anklager om spionage.

TDC, der efter Politikens oplysninger aldrig er blevet informeret om sagen med manglende arbejdstilladelser hos Huawei, oplyser, at man har noteret sig oplysningerne, og tager en dialog og indskærper, hvis der er holdt i politiets sigtelser.

Huawei er ikke vendt tilbage på Politikens spørgsmål, men skriver overordnet, at selskabet er fuldt ud samarbejdsvillig.

Læs også: Ny britisk rapport afslører: Storbritannien kan relativt nemt fjerne spionage-risiko i 5G-udstyr fra Huawei


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Her er verdens 10 bedste outsourcing-leverandører: Se listen her
For tredje år i træk vinder samme it-outsourcingleverandør førstepladsen på liste over verdens bedste. 85 leverandører er blevet vurderet inden for 26 kategorier for at kunne skære feltet ind til de 10 bedste. Se hele listen her.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Markedsanalyse: Sådan forbedrer EDI din samhandel
I en markedsundersøgelse fra august 2018 blev 300 retailers og producenter spurgt til, hvordan EDI og supply chain-teknologi hjælper dem med at forbedre deres samhandel. Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrenceforholdene er blevet skærpet i det seneste årti, og specielt priserne er udsat for øget pres. Dette betyder, at virksomheder hele tiden skal arbejde for at implementere mere effektive handelsprocesser. Heldigvis er der stadig forretningsområder, som er nemme at strømline ved hjælp af intelligente outsourcede løsninger. Ét af disse er den elektroniske udveksling af ordrer og fakturaer (EDI). I dette whitepaper kigger vi nærmere på de fem vigtigste områder, hvor EDI ifølge de 300 respondenter spiller en stor rolle i at forbedre virksomhedernes samhandel.