TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Illegale medarbejdere hos Huawei deltog i forhandlinger med TDC

Tre gange har politiet afsløret, at ansatte hos kinesiske Huawei har arbejdet uden gyldig arbejdstilladelse. Nu viser det sig, at to af de ansatte har siddet med til forhandlinger med TDC.

Tidligere på måneden kom det frem, at to medarbejdere fra Huaweis danske kontor var blevet bortvist efter en ransagning af politiet 31. januar 2019.

De to Huawei-ansatte blev taget i at arbejde uden gyldig arbejdstilladelse.

Læs mere om det her: Huaweis kontor i København ransaget af dansk politi: To personer udvist af Danmark

Nu viser det sig, at netop de to har siddet med til forhandlinger med TDC om det fremtidige samarbejde.

Det skriver Politiken.

"Den pågældende person er assistent ved forretningsmøder," oplyser Huawei til Politiken. Den anden person var ifølge Huawei "en tekniker".

Begge blev omkring 1. februar administrativt udvist fra Danmark.

Det er ikke første gang, at politiet fanger Huawei i at bryde udlændingeloven. Det skete også i 2015, hvor det udløste bøder på 40.000 og 60.000 kroner.

Dengang lovede selskabet bedring, men blev alligevel i 2016 idømt en bøde på 20.000 kroner for at have haft en medarbejder uden det tilstrækkelig arbejdstilladelse, skriver Politiken.

Ifølge kilder omkring Huawei omtales de illegale kinesiske medarbejdere som 'turisterne'. De får ofte et tre-måneders forretningsvisum.

Læs også: Huawei-stifter raser over anholdelse af datter: ”USA vil på ingen måde være i stand til at knuse os”

Tilliden til den kinesiske leverandør Huawei er på et lavpunkt i en tid, hvor Danmark og andre lande overvejer om verdens største producent af teleudstyr skal udelukkes fra at bygge fremtidens 5G-telenet på baggrund af anklager om spionage.

TDC, der efter Politikens oplysninger aldrig er blevet informeret om sagen med manglende arbejdstilladelser hos Huawei, oplyser, at man har noteret sig oplysningerne, og tager en dialog og indskærper, hvis der er holdt i politiets sigtelser.

Huawei er ikke vendt tilbage på Politikens spørgsmål, men skriver overordnet, at selskabet er fuldt ud samarbejdsvillig.

Læs også: Ny britisk rapport afslører: Storbritannien kan relativt nemt fjerne spionage-risiko i 5G-udstyr fra Huawei


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Modernisér din it-sikkerhed nu – her er 10 grunde til hvorfor og hvordan du gør!
Lad os se det i øjnene. Din organisation gør højst sandsynligt ikke alt, hvad den kan, for at sikre brugere og it-ressourcer. Du kender alt til high-profile hacks og sårbarheder, og selvfølgelig er du bekymret. Men sikkerhed er ikke den eneste ting, som konsumerer din virksomheds begrænsede ressourcer, og udover det, så har I ikke været udsat for alvorlige brud, endnu. Som mange andre virksomheder har lært på den hårde måde, så er håb en værdifuld menneskelig egenskab, men det er bestemt ikke et stærkt fundament for en Enterprise strategi. Heldigvis, så er der både overbevisende grunde til at fokusere på at forbedre din virksomheds sikkerhed, og skridt du kan tage i dag for at gøre det væsentligt.