Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Coop giver it-system overhaling for 2,5 milliarder kroner / Apple udsender fejlrettet iOS – fjerner keyboard-sårbarhed / Flere tech-giganter danner NGO til cyberkatastrofehjælp / Google vil åbne ny cloud-region i Centraleuropa

Coop giver it-system overhaling for 2,5 milliarder kroner / Apple udsender fejlrettet iOS – fjerner keyboard-sårbarhed / Flere tech-giganter danner NGO til cyberkatastrofehjælp / Google vil åbne ny cloud-region i Centraleuropa

Coop giver it-system overhaling for 2,5 milliarder kroner

Dagligvarekæden Coop, som tæller butikskæder som blandt andre Superbrugsen, Irma og Fakta iværksætter en storstilet overhaling af koncernens it-systemer.

Det skriver Version2.

Projektet vil løbe op i 2,5 milliarder kroner og vil omfatte udskiftning af op til 53 år gamle it-systemer. Det nye system vil blandt andet sigte efter at erstatte de dyre husstandsomdelte tilbudsaviser med individuelle tilbud til kunder igennem en app, samtidig vil systemet gøre det lettere for kunderat handle uden at skulle forbi en kassemedarbejder.

Coop har ansat 40-45 specialister til at udvikle det nye it-system, som bliver baseret på SAP Hana.

Apple udsender fejlrettet iOS – fjerner keyboard-sårbarhed

Apples nyeste styresystem til iPhone, iOS version 13, får en punkopdatering til iOS 13.1.1 som ifølge selskabets vil adressere ’et sikkerhedsproblem for tastaturapps fra tredjeparter.

Opdateringen rummer også en stribe fejrettelser til Siri, gendannelser fra sikkerhedskopier, søgeforslag i Safari og synkroniseringer af påmindelser.

iPhone fra 2015 eller nyere, der understøtter iOS 13 kan hente opdateringen igennem indstillingsmenuen ’Generelt’.

Flere tech-giganter danner NGO til cyberkatastrofehjælp

Microsoft, HP Foundation og MasterCard samt flere øvrige unavngivne større virksomheder og velgørenhedsorganisationer tørner sammen om en ny non-profit organisation: Cyberpeace Institute.

Organisationens formål er at beskytte ofre mod cyberangreb og hjælpe dem med at rejse sig efter et.

”Igennem årevis har NGO’er kloden rundt assisteret ved brændpunkter som krige eller naturkatastrofer, både med hjælp og med støtte. Det er blevet tydeligt, at ofre fra cyberangreb fortjener en lignende form for assistance, og den il CyberPeace Institute levere,” siger Tom Burte, sikkerhedschef hos Microsoft.

Den nyligt grundlagte NGO får hovedsæde i Genève, Schweiz, hvor den vil ledes af Stéphane Duguin, EU’s nuværende chef for ’Internet Referral Unit’ ved Interpol.

Google vil åbne ny cloud-region i Centraleuropa

Google løfter denne uge planerne for en ny ’cloud region’ i Warsawa, Polen.

I en pressemeddelelse skriver søgegiganten, hvordan selskabet vil udvide sit fysiske aftryk igennem et samarbejde med polske cloud-udbyder DCP, som er joint-venture med den polske bank PKO og den polske stats udviklingsfond.

Det polske datacenter er en del af en europæisk udvidelse af Googles kapacitet, som i de næste to år vil blive tilført 45 milliarder dollar i nye cloud-investeringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere