Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: KMD indgår partnerskab med nordjysk it-virksomhed og overtager tre ansatte / Bolignet bliver udbyder på Ewiis fibernet / Coronakrisen skaber voldsomt fald i omsætningen for dansk hotelplatform / GateHouse stifter nyt inkubatorselskab

KMD indgår partnerskab med nordjysk it-virksomhed og overtager tre ansatte. Bolignet bliver udbyder på Ewiis fibernet. Coronakrisen skaber voldsomt fald i omsætningen for dansk hotelplatform. GateHouse stifter nyt inkubatorselskab.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld.

Fredagen er over os, og det er ikke kun ugen, der lakker mod enden.

Sommeren er snart forbi, og flertallet er kommet retur fra sommerferien, som for de fleste vedkommende sandsynligvis er blevet holdt inden for landets grænser i år.

Vi bringer hermed det næstsidste nyhedsoverblik i august.

I ønskes en weekend, når I når så langt.

KMD indgår partnerskab med nordjysk it-virksomhed og overtager tre ansatte

KMD har indgået et partnerskab med den nordjyske it-virksomhed Clubtimiser, der er specialiseret i software til sportsklubber.

Aftalen indebærer, at KMD fremover skal stå for udviklingen, driften og salget af Clubtimisers software.

Samtidig overtager KMD tre medarbejdere fra Clubtimiser.

Det oplyser KMD i en meddelelse.

"Vi ser det nye partnerskab som en mulighed for at løfte sportsområdet yderligere digitalt. Vi har i KMD gennem en årrække arbejdet med at bringe vores viden om dataanalyse ind i sportens verden for at styrke både sportslige præstationer såvel som de kommercielle aspekter hos klubberne. Nu tager vi et skridt yderligere ved at tage branchespecifik software med i arbejdet," udtaler Christian Binggeli-Winter, direktør for KMD's enhed for data og analyse, meddelelsen.

Bolignet bliver udbyder på Ewiis fibernet

Den sjællandske bredbåndsudbyder Bolignet bliver ny udbyder på Ewiis fibernet i Trekantområdet.

Det oplyser parterne i en meddelelse til Computerworld.

"Vi har indtil nu haft fokus på Sjælland, hvor vi med stor succes har leveret internetløsninger til både boligforeninger og private husstande. Som led i vores vækststrategi vil vi være landsdækkende, og vi glæder os meget til at komme i gang i det jyske," lyder det i meddelelsen fra Anders Kjærgaard Jørgensen, direktør i Bolignet.

Bolignet blev stiftet i 2001, og det forventes, at selskabets internetløsninger vil blive gjort tilgængelige via Ewiis fibernet fra udgangen af oktober 2020.

Coronakrisen skaber voldsomt fald i omsætningen for dansk hotelplatform

Den danske hotelplatform Nustay må indkassere et voldsomt fald i omsætningen i andet kvartal som følge af coronakrisen.

Såledesfaldt Nustays håndterede omsætning fra 35,1 millioner kronre til 3,2 millioner kroner, mens nettoomsætningen ligeledes faldt fra 2 millioner kroner til 0,3 millioner kroner.

"Dette store fald er selvfølgelig en afspejling af coronakrisen," skriver selskabet i regnskabet.

Det voldsomme omsætningsfald kommer også til udtryk på bundlinjen, hvor nettounderskuddet for andet kvartal er på 10 millioner kroner.

I samme periode i 2019 var nettounderskuddet på 7,2 millioner kroner.

GateHouse stifter nyt inkubatorselskab

Nordjyske GateHouse etablerer et nyt inkubatorselskab ved navn GateHouse Igniter.

Målet er at at udbygge virksomhedens position inden for henholdsvis satellitkommunikation og det maritime erhverv.

Og derfor vil softwarevirksomheden ansætte et markant antal nye medarbejdere til hovedkontoret i Nørresundby.

Det oplyser GateHouse i en meddelelse til Computerworld.

"Med stiftelsen af GateHouse Igniter vil vi bygge videre på GateHouses kernekompetencer: nemlig forretningskritiske softwareløsninger inden for både maritime AIS-data og satellitkommunikation," udtaler den nye direktør for GateHouse Igniter, Ulrik Rasmussen, før han fortsætter:

"Inden for det sidstnævnte område er markedet for små satellitter i rivende udvikling og rummer således et stort potentiale for vores virksomhed. Også i det maritime erhverv pågår den digitale omstilling med et stigende behov for datadeling og -behandling samt udviklingen af B2B-softwareløsninger til intelligente havne også kaldet smart ports."