Salget af Chromebooks overhaler Mac-computere for første gang

For første gang blev der solgte flere pc'er med Googles Chrome OS, end der blev solgt Mac-computere i 2020. Microsofts Windows, der er suveræn markedsleder, taber terræn til både Apple og Google.

Apple er blevet overhalet indenom af konkurrenten Google på pc-fronten.

I 2020 blev der for første gang solgt flere pc'er, der kører på Googles Chrome OS, end der blev solgt Apple-computere, som kører på Mac OS.

Det skriver tech-mediet Geekwire på baggrund af nye tal fra analysehuset IDC.

I løbet af sidste år tog Google et større indhug i markedet for operativsystemer.

Udover at overhale Mac OS-styresystemet på salgsfronten åd Google sig ind på Windows, der stadig er suverænt den største spiller inden for operativsystemer.

Windows tabte markedsandele til både Chrome OS og macOS i løbet af 2020.

Geekwire skriver, at det er en stor sejr for Google samt en advarsel til både Apple og Microsoft.

Derudover signalerer vokseværket, at Chrome OS ikke længere er til at overse for app- og spiludviklere.

Med de voksende markedsandele bliver det nødvendigt at sikre en brugeroplevelse, der er mindst lige så god på Googles styresystem såvel som Apples og Microsofts, fremgår det.

Windows stadig på toppen
IDC's opgørelse, der dækker over laptops, desktops og tablets, viser, at Windows-styresystemet går 4,9 procentpoint tilbage i 2020.

Derved sidder Microsoft på 80,5 procent markedet.
Chrome OS voksede med 4,4 procentpoint, hvilket løfter selskabets markedandele fra 6,4 i 2019 til 10,8 i 2020.

Apples Mac OS steg med 0,8 procentpoint i løbet af 2020. Derved endte selskabet med at sidde på 7,5 procent af markedet i modsætning til 6,7 procent året forinden.mest debatterede artikler

Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.