Artikel top billede

(Foto: Rasmus Ferdinand Ginman)

Microsoft står til at modtage en fjerdedel af Covid-nødhjælpsfonde: Eksperter stærkt utilfredse

Microsoft står til at modtage en fjerdedel af Covid-nødhjælpsfonde til sikkerhedsforekæmpelse. Det får eksperter op i det røde felt, efter tech-giganten har været involveret i både SolarWinds- og Hafnium-hackene.

Microsoft står til at modtage næsten en fjerdedel af Covid-nødhjælpsfonde øremærket til amerikanske cybersikkerhedsværn.

Det får embedsmænd helt op i det røde felt. De ønsker ikke at øge finansieringen til en virksomhed, hvis software for nylig var kernen i to globale hacks - SolarWinds- og Hafnium/Exchange-angrebet.

Det skriver Reuters.

Læs også: Hackerne vælter ind over Microsoft Exchange: Antal af angreb fordobles hver anden time - her rammer angrebene især

Den amerikanske kongresse tildelte midlerne i Covid-19-nødhjælpsforslaget, der blev underskrevet torsdag.

Hackerne, der særligt i Hafnium-angrebet er gået efter amerikanske virksomheder og organisationer, udgør en betydelig national sikkerhedstrussel, hvilket frustrerer lovgivere, der siger, at Microsofts defekte software gør det mere rentabelt at gå efter disse.

"Hvis den eneste løsning på et større brud, hvor hackere udnyttede en designfejl, som Microsoft længe har ignoreret, er at give Microsoft flere penge, er regeringen nødt til at revurdere sin afhængighed af Microsoft," sagde Oregon Senator Ron Wyden, en førende demokrat for efterretningskomiteen.

"Regeringen bør ikke belønne en virksomhed, der solgte det usikre software med endnu større offentlige kontrakter."

Næsten 1000 millioner til at forbedre sikkerheden i cloud

Et udkast til udgiftsplan fra Cybersecurity Infrastructure Security Agency (CISA) - det amerikanske agentur for sikkerhedsinfrastruktur - tildeler mere end 150 millioner dollar til Microsoft. Det svarer til 935 millioner danske kroner. De skal gå til udviklinegn af en "sikker cloud-platform" ifølge fire personer tæt på processen, der blev orienteret om valget.

Den samlede finansiering til sikkerhedsindustrien lyder på i alt 650 millioner dollar - over 4.000 millioner kroner.

CISA nægter at kommentere på tallene.

En nøgletjeneste, som Microsoft tilbyder, kendt som aktivitetslogning, giver kunder mulighed for at holde øje med datatrafik inden for deres del af clouden. På den måde kan kunden få øje på uoverensstemmelser, der kan afsløre hackere på arbejdspladsen.

Tjenestemænd har søgt adgang til Microsofts sporingskapacitet efter at have opdaget, at manglen på logfiler har gjort det meget sværere at undersøge nylige hacks knyttet til nationalstater.

Mens nogle højtstående amerikanske cyberembedsmænd føler, at de ikke har andet valg end at betale, har Wyden og tre andre lovgivere offentligt rejst bekymring over planen.

Grunden til at lige Microsoft ofte befinder sig som centrum i store hacks på denne måde er grundet tech-gigantens store udbredelse på globalt plan.

Læs også: Microsoft hacket i stor skala to gange på få måneder: Er det efterhånden sikkert at bruge Microsoft-løsninger?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere