Artikel top billede

Forudinstalleret firmware-værktøj sætter 30 millioner Dell-enheder i fare

Fire sikkerhedssårbarheder i et værktøj, der er installeret på 128 typer af Dell-enheder, bringer omtrent 30 millioner Dell-produkter i fare for hacking.

Et firmware-opdateringsværktøj, der kommer forudinstalleret på mindst 128 modeller af Dell laptops, desktops, servere og tablets, har flere sårbarheder, der kan give en hacker adgang til at plante ondsindet kode i Dell-enhederne.

Det drejer sig om i alt fire sårbarheder, der påvirker omkring 30 millioner enheder, der bruger BIOSConnect-funktionaliteten i Dells supportværktøj SupportAssist.

Værktøjet kan gendanne operativsystemet eksternt eller opdatere firmwaren til en række forskellige Dell-enheder.

Det skriver Dark Reading.

En af de fire sårbarheder gør det netop muligt for en hacker at udnytte denne funktion. Ved at opfange den oprindelige BIOSConnect-trafik, kan hackeren sende kode til Dells system ved at immitere en Dell-enhed.

Alt der er krævet for at snyde værktøjet er et wildcard-certifikat købt fra en hvilken som helst af de certifikatmyndigheder, der er tillid til af Dell BIOSConnect.

De tre andre sårbarheder handler om buffer overflow der tillader udførelse af kode for at omgå sikkerheden i SecureBoot.

Torsdag udgav Dell en rådgivning for de fire sårbarheder og sagde, at virksomheden allerede havde lukket to af sårbarhederne med opdateringer til sine servere.

De to andre sårbarheder (CVE-2021-21571), kan kun løses ved at opdatere BIOS.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.