Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tre ud af fire it-ansvarlige kæmper stadig med sikkerheden i en verden af hjemmearbejde / Digitaliseringsstyrelsen åbner for offentligheden på kulturnatten / Robotter skal gøre supermarkeder lige så klinisk rene som hospitaler

Tre ud af fire it-ansvarlige kæmper stadig med sikkerheden i en verden af hjemmearbejde. Digitaliseringsstyrelsen åbner for offentligheden på kulturnatten. Robotter skal gøre supermarkeder lige så klinisk rene som hospitaler. Danske Bank knytter Apple Pay til Dankortet.

Så er den her. Ugens sidste morgen-briefing med ugens sidste it-overblik. Men du glæder dig til fredagsbaren senere, kan du her få de absolut sidste morgen-opdateringer til morgenkaffen inden du starter dagen for alvor.

Og bare rolig. Morgen-briefing er allerede tilbage igen på mandag.

Dagens morgen-briefing er sammensat af Ditte Vinterberg Weng. God fornøjelse, og god weekend.

Tre ud af fire it-ansvarlige kæmper stadig med sikkerheden i en verden af hjemmearbejde

“Det var ligesom at skifte motor på et fly, mens flyet var i luften.” Sådan beskrev en sikkerhedsansvarlig det, da utallige medarbejdere grundet pandemien overgik til at arbejde hjemmefra.

Og udfordringerne er hverken blevet mindre eller færre, viser en ny undersøgelse foretaget af it-virksomheden Citrix blandt mellemstore virksomheder i Europa og USA.

73 procent af de 1.250 adspurgte it-sikkerhedsansvarlige tilkendegiver, at de har svært ved at følge med det tiltagende antal trusler.

Den øgede kompleksistet i at beskytte virksomheden skyldes blandt andet, at flere medarbejdere bruger deres egne enheder, når de logger på virksomhedens cloud-tjenester og vil have adgang til filer og dokumenter.

Derfor må it-sikkerhedsanasvarlige være mere end almindeligt omstillingsparate i denne nye verden.

”I stedet for en traditionel sikkerhedsstrategi baseret på kontrol må virksomheder ændre deres tilgang, så de tager udgangspunkt i medarbejderens hverdag," siger Chief Security Strategist i Citrix Kurt Roemer.

"Den skal kort sagt beskytte medarbejderne uden at påvirke deres arbejdsoplevelse i negativ retning.”

Det skriver Citrix i en pressemeddelelse.

Digitaliseringsstyrelsen åbner for offentligheden på kulturnatten

Igen i år åbner Digitaliseringsstyrelsen dørene for offentligheden, når Københvans kulturnat skydes i gang klokken 18.00 i aften.

I styrelsens lokaler kan nysgerrige besøgende få log at designe fremtidens app og man kan komme med sine begavede input til de digitale løsninger, lover styrelsen i en pressemeddelelse.

Desuden er der en gylden mulighed med noget ansigt-til-ansigt support til de, der endnu ikke er helt med på, hvad det nye MitID er for en størrelse.

Desudne kan besøgende få testet deres viden om cybersikkerhed og lære at vælge skærke kodeord.

Programmet kører til midnat. og det kræver ingen tilmelding.

Også Forsvarsministeriet har cybersikkerhed på angendaen, når der åbnes op for gæster til kulturnatten. Dét kan du læse mere om i en af ugens tidligere morgen-briefinger her.

Robotter skal gøre supermarkeder lige så klinisk rene som hospitaler

Den danske producent af UV-desinfektionsrobotter UVD Robots indgår partnerskab med den tyske detail-leverandør OCC Commercial Consulting. Deres fælles mål er, at gøre supermarkeder lige så hygiejniske som et hospital.

Ifølge UVD Robots undersøgelser har supermarkedernes indkøbsvogne 361 gange så mange bakterier som et håndtag på en toiletdør, og 75 procent af indkøbsvogn-bakterierne er skadelige for mennesker. Også kølediske og grønsager indeholder et væld af bakterier, på grund af hyppig berøring.

Partnerskabet indgås for at kunne løfte den store ekstra efterspørgsel på desinfektionsrobotter, som er kommet i kølvandet på Covid-19-pandemien.

UVD-robotterne er i stand til automatisk at desinficerer butiksområder, inklusive hylder, gange og kasse-sluser.

Til at begynde med vil OCC Commercial Consulting fokusere på at indsætte UVD-robotter på det tyske marked, men planen er at ekspandere til resten af Europa.

Aftalen mellem de to robotvirksomheder kommer kort efter, at UVD Robots modtog en ordre på 100 danske desinfektionsrobotterfra Europa-Kommissionen. Desuden fik virksomheden i 2020 en bestilling på 200 desinfektionsrobotter som en donation til hospitaler i EU.

Det skriver UVD Robots i en pressemeddelelse.

Danske Bank knytter Apple Pay til Dankortet

Nu får Danske Banks kunder mulighed for at bruge deres Dankort, når de bruger Apple Pay. Banken har nemlig lige indgået aftale med hardware-producenten.

”Vi ser, at kunderne i stigende grad ønsker at benytte sig af mobile betalingsløsninger som Apple Pay, og vi har fokus på at møde vores kunders behov," siger Head of Everyday Banking Individuals i Danske Bank Dennis Kristjansen.

"Med denne aftale sikrer vi, at de butikker, som ikke har en aftale med Visa og Mastercard, også kan tage imod Apple Pay fra Danske Banks mange kunder med Dankort eller Visa/Dankort.”

Foruden at man nu kan bruge Dankort i Apple Pay, så har butikkerne forsat mulighed for at trække det betalte beløb på Dankort-delen af kundernes Visa og Dankort.

Det skriver Danske Bank i en meddelelse.