BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Biden blacklister det og Israels udenrigsministrer tager nu afstand fra Pegasus spyware-leverandøren

USA melder offentligt ud at NSO Group, der står bag spywaren Pegasus, er blacklistet i landet. Kort efter melder Israels udenrigsminister ud, at han tager afstand fra virksomheden. Men det ser ikke ud til at Israels licenser til NSO Group stopper.

I sidste uge kom det frem, at det israelske firma NSO Group, der står bag spywaren Pegasus, er blevet blacklistet af det amerikanske handelsministerium.

Og i denne weekend meldte også Israels udenrigsminister Yair Lapid ud, at han tager afstand fra NSO Groups ledelse.

Det skriver Reuters.

Pegasus-softwaren blev i juli særligt kendt for at have været brugt af Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater og Ungarn til at overvåge både aktivister, systemkritikere og politikere - blandt andet Frankrigs statsleder Emmanuel Macron.

Virksomheden sender sine produkter til udlandet under licenser fra Israels forsvarsministerium, som efter afsløringerne har iværksat sin egen undersøgelse af virksomhedens praksis.

Der er endnu ikke offentliggjort nogen resultater, og Israel har, trods udenrigministerens melding, hidtil ikke givet nogen indikation om, at de overvejede at begrænse omfanget af NSO's eksport.

"NSO er en privat virksomhed, det er ikke et statsligt projekt, og selv hvis det er udpeget, har det intet at gøre med den israelske regerings politik," sagde Lapid også på en pressekonference i Jerusalem.

Ved samme konferende sagde han også:

"Jeg tror ikke, der er et andet land i verden, som har så strenge regler i henhold til cyberkrigsførelse, og ingen håndhæver disse regler mere end Israel, og det vil vi fortsætte med at gøre."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere