Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Eksplosiv stigning i ransomware-løsesummer: Hackergrupper kræver 15 millioner kroner i gennemsnit

Når hackerne først får fat på virksomheders data, er der tale om store regninger for at komme ud af hackernes klør. Ny rapport har undersøgt løsesummerne i forbindelse med ransomware-angreb.

I gennemsnit afkrævedes virksomheder, der blev ramt af et ransomware-angreb i 2021, knap 15 millioner kroner for at komme ud af hackernes greb.

Den løsesum er en stigning på hele 144 procent.

Det viser en ny rapport fra Palo Alto Networks.

Selvom hackerne forsøger sig med så høje millionbeløb, er det dog et stykke fra, hvad de rent faktisk får i udbetaling, når det lykkes.

Mens de i gennemsnit afkræver deres ofre 15 millioner kroner i løsesum er den faktisk betaling 'kun' lidt over 3,6 millioner kroner.

Når virksomheder bliver ofre for et ransomware-attentat er det i stigende grad ikke kun et spørgsmål om at få frigivet data. Hackerne benytter sig mere og mere af Dark Web ”leak sites,” hvor ofre presses til at betale for at undgå, at sensitive data lækkes.

Og man kan ikke vide sig sikker på, om det lige er ens virksomhed, hackerne får klørene i. De rammer nemlig bredt.

"I 2021 ramte ransomware-angreb alle typer aktivister over hele kloden, som almindelige mennesker tager for givet. Det gælder eksempelvis shoppingcentre, tankstationer eller alarmcentraler – sidstnævnte så der ikke kunne ringes 112," lyder det fra Jen Miller-Osborn, afdelingschef hos Unit 42 Threat Intelligence hos Palo Alto Networks, i en meddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere