Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Eksplosiv stigning i ransomware-løsesummer: Hackergrupper kræver 15 millioner kroner i gennemsnit

Når hackerne først får fat på virksomheders data, er der tale om store regninger for at komme ud af hackernes klør. Ny rapport har undersøgt løsesummerne i forbindelse med ransomware-angreb.

I gennemsnit afkrævedes virksomheder, der blev ramt af et ransomware-angreb i 2021, knap 15 millioner kroner for at komme ud af hackernes greb.

Den løsesum er en stigning på hele 144 procent.

Det viser en ny rapport fra Palo Alto Networks.

Selvom hackerne forsøger sig med så høje millionbeløb, er det dog et stykke fra, hvad de rent faktisk får i udbetaling, når det lykkes.

Mens de i gennemsnit afkræver deres ofre 15 millioner kroner i løsesum er den faktisk betaling 'kun' lidt over 3,6 millioner kroner.

Når virksomheder bliver ofre for et ransomware-attentat er det i stigende grad ikke kun et spørgsmål om at få frigivet data. Hackerne benytter sig mere og mere af Dark Web ”leak sites,” hvor ofre presses til at betale for at undgå, at sensitive data lækkes.

Og man kan ikke vide sig sikker på, om det lige er ens virksomhed, hackerne får klørene i. De rammer nemlig bredt.

"I 2021 ramte ransomware-angreb alle typer aktivister over hele kloden, som almindelige mennesker tager for givet. Det gælder eksempelvis shoppingcentre, tankstationer eller alarmcentraler – sidstnævnte så der ikke kunne ringes 112," lyder det fra Jen Miller-Osborn, afdelingschef hos Unit 42 Threat Intelligence hos Palo Alto Networks, i en meddelelse.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere