Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Eksplosiv stigning i ransomware-løsesummer: Hackergrupper kræver 15 millioner kroner i gennemsnit

Når hackerne først får fat på virksomheders data, er der tale om store regninger for at komme ud af hackernes klør. Ny rapport har undersøgt løsesummerne i forbindelse med ransomware-angreb.

I gennemsnit afkrævedes virksomheder, der blev ramt af et ransomware-angreb i 2021, knap 15 millioner kroner for at komme ud af hackernes greb.

Den løsesum er en stigning på hele 144 procent.

Det viser en ny rapport fra Palo Alto Networks.

Selvom hackerne forsøger sig med så høje millionbeløb, er det dog et stykke fra, hvad de rent faktisk får i udbetaling, når det lykkes.

Mens de i gennemsnit afkræver deres ofre 15 millioner kroner i løsesum er den faktisk betaling 'kun' lidt over 3,6 millioner kroner.

Når virksomheder bliver ofre for et ransomware-attentat er det i stigende grad ikke kun et spørgsmål om at få frigivet data. Hackerne benytter sig mere og mere af Dark Web ”leak sites,” hvor ofre presses til at betale for at undgå, at sensitive data lækkes.

Og man kan ikke vide sig sikker på, om det lige er ens virksomhed, hackerne får klørene i. De rammer nemlig bredt.

"I 2021 ramte ransomware-angreb alle typer aktivister over hele kloden, som almindelige mennesker tager for givet. Det gælder eksempelvis shoppingcentre, tankstationer eller alarmcentraler – sidstnævnte så der ikke kunne ringes 112," lyder det fra Jen Miller-Osborn, afdelingschef hos Unit 42 Threat Intelligence hos Palo Alto Networks, i en meddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere