Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: EG køber fem kommunale it-produkter / Norlys-CIO sætter sig i bestyrelsen hos Mjølner Informatics / Danske Ageras Group fordobler underskuddet

EG køber fem kommunale it-produkter. Targit foretager opkøb. Norlys-CIO sætter sig i bestyrelsen hos Mjølner Informatics. Tidligere Nets-CEO bliver præsident for magtfuld interesseorganisation. 50 procent genbruger adgangskoder. Danske Ageras Group fordobler underskuddet. Og på gensyn...

En symfoni af franske sommertrommer kan meget snart høres i et København klædt i gult denne 1. juli 2022.

Den 109. udgave af Tour de France skydes i gang i dag, fredag. For første gang med start i Danmark, hvilket sker klokken 16 med en 13 kilometer lang enkeltstart rundt i vores hovedstad.

Efter startskuddet i København skal feltet de næste to dage til Roskilde over Fyn, videre til Vejle og så Sønderborg, inden løbet fortsætter i Frankrig.

Med det brag af en sportsbegivenhed får du her Computerworlds sidste morgen-briefing på denne side af sommeren. Vi er tilbage med morgen-overblikket i din indbakke til august.

Den sædvanlige dækning på Computerworld.dk fortsætter selvfølgelig ufortrødent igennem juli, hvor vi hver dag udsender to nyhedsbrev med de vigtigste it-historier.

Dagens it-nyhedsoverblik er sammensat af Alexander Haslund.

Og så er der blot at sige god sommerferie til dem, som går fra i dag.

Allez allez!

EG køber fem kommunale it-produkter

EG har købt fem softwareprodukter til digital selvbetjening og sagsbehandling af den danske softwarevirksomhed, Dafolo.

Det oplyser EG i en meddelelse til Computerworld.

Det er navnlig den kommunale forretning hos EG, som de fem nyerhvervede it-produkter skal styrke.

"EG har 300 ansatte, der arbejder med at levere software til den offentlige sektor. Vi ser frem til at byde medarbejderne fra Dafolo velkommen og til en dialog med kommunerne om hvordan vi vil styrke og tilføje funktionalitet til disse produkter," lyder det fra EG's direktør Mikkel Bardram.

Købet omfatter overtagelse af alle forretningsaftaler relateret til produkterne og de medarbejdere, der arbejder med produkterne. De vil blive en del af forretningsenheden EG Digital Welfare.

De fem it-produkter er Diaform+, Borgeronline, DL-solutions, Dafolo Vielsesløsning og NemForm.

Targit foretager opkøb

Det nordjyske BI-selskab Targit har opkøbt partner og BI-leverandør, CalmCo.

Det skriver selskabet i en meddelelse til Computerworld.

Sammen skal de to organisationer forbedre hinandens BI-forretning og udvikle nye løsninger til bilforhandlere og deres slutbrugere.

"CalmCos løsning og tjenester til bilindustrien passer perfekt til Targits strategi og tilgang til kunder i andre nøglevertikaler. Vi er glade for sammen med CalmCo at tilbyde markedsledende, out-of-the-box BI-løsninger, der gør det muligt for bilforhandlere at accelerere time-to-value markant for BI," lyder det fra Jakob H. Kraglund, CEO hos Targit.

Norlys-CIO sætter sig i bestyrelsen hos Mjølner Informatics

Morten Bilgrav Mathiasen, CIO hos Norlys, har fået plads i bestyrelsen hos Mjølner Informatics.

Det oplyser den garvede CIO, der har været it-direktør og medlem af koncernledelsen hos Norlys, siden det så dagens lys i sommeren 2019, via Linkedin.

Aarhusianske Mjølner Informatics blev købt af selvsamme Norlys tidligere i år i en handel, der ifølge Norlys var udtryk for et 'markant skridt' i retning mod at øge selskabets 'digitale slagkraft.'

I forbindelse med opkøbet lød det samtidig, at planen var, at Norlys ville samle sin software-udvikling hos Mjølner Informatics, og at 84 it-medarbejdere skulle flyttes fra Norlys og over til it-specialisten.

Tidligere Nets-CEO bliver præsident for magtfuld interesseorganisation

Bo Nilsson, bestyrelsesmedlem hos Nexi Group og tidligere direktør for Nets Group, overtager tjansen som præsident for interesseorganisationen European Digital Payments Industry Alliance.

Den etårige post overtager han fra Gilles Grapinet, CEO for Worldline.

European Digital Payments Industry Alliance, forkortet EDPIA, blev sat i verden i 2020 af fire mastodonter på det europæiske betalingsmarked.

De fire stiftende selskabet talte Nets, franske Ingenico, franske Worldline og italienske Nexi, som Nets senere fusionerede med.

Sigtet for EDPIA er at gøre Europa til en global frontløber inden for digitale betalinger.

Bo Nilsson kom til Nets Group som CFO i 2013, inden han blev udnævnt til koncernchef i 2014.

Han sidder i dag som bestyrelsesmedlem i Nexi Group efter de to selskabers sammenlægning i 2021, og han vil fortsætte med at arbejde på at drive pålidelige digitale betalinger i Europa som præsident for EDPIA, lyder det fra interesseorganisationen.

50 procent genbruger adgangskoder

Ny undersøgelse viser, at 50 procent genbruger adgangskoder på tværs af både arbejdsrelaterede og private konti.

Det er it-sikkerhedsfirmaet Beyond Identity, der har undersøgt folks brug af adgangskoder i Sverige og Norge.

Men ifølge Beyond Identity er billedet det samme i Danmark, lyder det fra selskabet til Computerworld.

Og faren er, at genbrug af passwords øger risikoen for, at hackere kan få adgang, og malware kan installeres på computeren.

Og risikoen er endnu større, hvis man på ferien deler adgangskoder med familiemedlemmer, der låner arbejdscomputeren og bruger den til netsurfing, gaming og streaming, lyder det.

Undersøgelsen fra Beyond Identity viser også, at omkring hver fjerde såvel hjemme som på arbejdspladsen benytter såkaldte svage adgangskoder, og 10 procent skifter aldrig adgangskoder på jobbet.

Danske Ageras Group fordobler underskuddet

Ageras Group kommer ud af 2021 med et underskud på knap 173 millioner kroner mod et minus på knap 66 millioner kroner i 2020.

Omsætningen bragede dog frem med 48 procent til knap 100 millioner kroner.

Det skriver Finans.

Selskabets direktør Rico Andersen oplyser, at der kan være behov for at skulle hente ny kapital.

"Selvom selskabet er velpolstret efter vores seneste investering i februar, kan en ny investering godt komme på tale, eftersom uroen på kapitalmarkederne giver mange attraktive muligheder."

I februar landede Ageras Group en investering på 227 millioner kroner.

På gensyn

Det var ordene fra Computerworlds morgen-briefing-hold i denne omgang

Tak fordi I læste med.

Vi skrives ved igen i begyndelsen af august, hvor morgen-briefingen er tilbage fra sommerferie med fuld styrke.