Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Genial gratis tjeneste: Planlæg din sommerferie her

Hvis ferien kræver flyrejser og hotelbookinger for en håndfuld
mennesker har du brug for hjælp til at holde styr på det hele –
TripIt.com redder dig.

Af Jeppe R. Børsting, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Uanset om i er en flok drenge, der skal på rygsæktur eller det er familiens fællesrejse det gælder, er der masser af småting, man skal holde styr på når sommerferien banker på.
- Har i tid til at se både det ene og det andet, hvornår er det lige flyet går, og hvor ligger den der restaurant du var blevet anbefalet at besøge?

Alt sådan noget kan du få hjælp til at organisere hvis du bruger den gratis tjeneste Tripit.com når du skærer ferien til. Tripit.com er basalt set en online rejseplan, der giver overblik over dine ferieplaner, og gør det helt igennem let at gennemskue hvor du skal hen hvornår, og hvor lang tid du har til hvad.

Finder selv flyveren

Når du opretter en rejse på tripit.com kan du begynde med for eksempel at taste dit fly-nummer ind, så finder Tripit selv afgangsinformationer, vejrudsigter på dine forskellige destinationer og endda oplysninger om hvilken flytype du skal flyve med, hvor længe turen tager og hvor mange kilometer du tilbagelægger. Tripit opdaterer hele tiden oplysningerne, så du løbende kan tjekke om dine planer og vejret holder!

Det samme gælder dine hotelinformationer. Du kan taste alle mulige oplysninger ind om dine reservationer, så du har dine rejseoplysninger samme sted, men Tripit giver dig bonusoplysninger: Hvis du taster et ophold på et bestemt hotel ind i for eksempel New York, så tager Tripit adressen og laver automatisk et kort hvor du kan se hotellets placering i byen og giver dig en rutebeskrivelse fra lufthavnen til hoteladressen. Med andre ord: mange af de kedelige, men strengt nødvendige oplysninger samler Tripit sammen for dig.

Samtidig plotter Tripit det antal dage ind i din rejseplan, som du har angivet, at du skal bo på et bestemt hotel, og henter med det samme vejrinformationer ned til hver enkelt dag fra det område som hotellet ligger i – så kan du selv udfylde dagene med flere informationer. Hvis du for eksempel har planlagt en aktivitet, museumsbesøg eller et besøg på en bestemt restaurant på en bestemt dag, får du igen få rutebeskrivelser, der passer til dine destinationer og opdaterede vejroplysninger.

Du behøver ikke taste noget selv

Hvis du booker hoteller og andre ting online (og hvem gør ikke det) tilbyder Tripit endda, at du bare kan videresende de bookinginformationer, som du har modtaget på en bekræftelses e-mail, til dem og så sørger de for at oplysningerne bliver plottet ind i dine rejseplaner. Så slipper du selv for at taste oplysninger ind. Tripit kan tale sammen med omkring 500 af de største booking-sider på internettet på den måde.

Du kan invitere dine venner og rejsepartnere til at bidrage til en bestemt rejse som du har oprettet, så alle kan ændre og føje til i planerne, og på den måde kan i planlægge jeres rejse sammen. Og så kan du hele tiden tjekke og ændre dine planer via mobilen - der er endda en gratis applikation til Apples iPhone kaldet TravelTracker, som taler sammen med din Tripit-planlægning. Men du behøver ikke en iPhone for at lege med, på adressen http://m.tripit.com/home kan alle mobiler komme til og du kan se oversigten over dine planer og datoer hvis du logger ind.

Del rejsen med vennerne

I en rejse som du eller en af dine rejsekammerater har oprettet på Tripit, kan i skrive kommentarer til hinanden og hver profil på Tripit samler informationer op om de rejser der er foretaget, hvor du har været, hvor mange kilometer du har tilbagelagt på dine ture.
Hvis du vil gøre kollegerne lidt misundelige kan du også dele dine rejseplaner med vennerne på Facebook inden du skal af sted. Eller sende dine Tripit datoer til din Outlook kalender, Googel kalender eller iCal så du ikke skal skrive dine rejseplaner op mere end et sted; i Tripit.com.

Hvis du bare vil have de mest grundlæggende oplysninger, som fly hotel og enkelte aktiviteter med i planen, og ikke gider ændre de fundamentale ting i dine rejseplaner undervejs, kan du bare printe dine rejseplan ud inden afrejse, og så har du stadig en god oversigt over din ferie og de datoer, oplysninger og steder du bare SKAL huske.

Tripit er på engelsk og det er ikke alle dine oplysninger som tjenesten kan lave kort og andre ting til, men i alle tilfælde er det et godt redskab til at holde styr på alle dine ferieoplysninger. Du kan tage de første skridt på sommerferien ved at klikke ind på tripit.com og få styr på planerne!