Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

It-firmaer satser på fælles antipirat-standard

Nogle af de største producenter af forbrugerelektronik slår sig sammen om at udvikle en standard, der kan hindre ulovlig kopiering og holde styr på, hvordan forbrugerne omgås film og musik derhjemme.

For at sætte en stopper for piratkopiering af musik og film slår Sony, Philips og Matsushita (Panasonic) sig sammen i en gruppe, de kalder the Marlin Joint Development Association. Det skriver Wall Street Journal.

Ulovlig kopiering af digitale produkter som film og musik er et kæmpeproblem for producenterne af for eksempel dvd-afspillere og -optagere, fordi ulovlighederne får ejerne af det digitale indhold til at nægte distribution til private. Og det lægger naturligvis en dæmper på salget.

Standse ulovligheder

Marlin-gruppen, der også omfatter en Silicon Valley-baseret virksomhed Intertrust Technologies, har planer om at udvikle standardspecifikationer for software, der kan hindre digitale film og musikudgivelser i at blive ulovligt kopieret.

Gruppen vil ifølge Wall Street Journal også forsøge at indføre og håndhæve regler for, hvordan sådanne digitale produkter i det hele taget kan blive spillet og delt.

Producenterne af digitale optagere og dvd-afspillere vil have en fælles standard, fordi de frygter inkompatible antipirat-teknologier, der kan have den konsekvens, at en beskyttet film eller musikstykke kan spille på en afspiller, men ikke på en anden

Digital Rights Management

Teknologi, der kan hindre ulovligt kopieret musik i at spille, kaldes DRM, hvor akronymet står for Digital Rights Management.

Microsoft forsøger at få hardwareproducenterne til at bruge sin lukkede DRM-teknologi, mens for eksempel Apple har udviklet sin helt egen DRM-teknologi.

Det, der gør Marlin-gruppen forskellig fra underskoven af DRM-udbud, er, at det er nogle af de helt tunge drenge inden for forbrugerelektronik, der her slår sig sammen.

Michael McGuire, der er analytiker hos Gartner, noterer sig ifølge Wall Street Journal, at det nye initiativ endnu mangler en bred support fra ejerne af det digitale indhold som for eksempel de store filmstudier.

Intern uenighed

Internt i Marlin-gruppen er der ikke fuldstændig enighed. Sony har eksempelvis ikke bestemt sig for, om den vil lade det fælles fodslag overtrumfe sin egen lukkede DRM-teknologi.

Marlin kommer i hælene på et tidligere projekt kendt under navnet Coral Consortium. De to havde nogle fælles medlemmer, men hvor Coral var designet til at lade forskellige DRM-programmer arbejde sammen, så går Marlin efter at etablere et specifikt stykke software, som hardwareproducenterne skal tage til sig som en standard.

Begge initiativer er baseret på teknologi udviklet af Intertrust, der blev overtaget i 2003 af Sony, Philips og andre investorer i fællesskab.

Computerworld Online forelagde den danske afdeling af Antipiratgruppen Marlin-gruppens initiativ, men talsmanden Torben Steffensen havde ikke umiddelbart nogen kommentar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere