Ny topchef udnævnt i CSC

Ingelise Bogasons efterfølger som administrerende direktør for CSC Danmark bliver Jesper Kryhlmand, der i dag har det nordiske ansvar hos CSC for ordrer på over 100 millioner kroner, erfarer Computerworld.

CSC?s nordiske direktør Pete George undervurderede tilsyneladende opgaven med at finde en ny administrerende direktør for CSC Danmark efter Ingelise Bogasons opsigelse.

I tirsdags skulle efterfølgeren være udpeget officielt, men det skete først i dag, torsdag.

Den nye topchef er Jesper Kryhlmand, der i dag har det nordiske ansvar hos CSC for ordrer på over 100 millioner kroner, erfarer Computerworld. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra CSC til Computerworlds oplysninger.

Dygtig og sympatisk
På ledelsesniveau blev nyheden om valget af Jesper Kryhlmand meddelt ved middagstid. Direktøren betegnes af Computerworlds kilder som en meget dygtig og sympatisk mand. En mand, der er en brillant sælger.

Jesper Kryhlmand kommer til at stå overfor store udfordringer.

CSC lammetævede i 2003 konkurrenter som IBM og DMdata (nu en del af IBM), hvor koncernen fik kæmpe ordre på it-drift fra firmaer som PFA og ISS.

Men i 2004 stod det slemt til med nye storordrer, og 2005 blev indledt med et slemt nederlag.

CSC, der ellers er stærk på det statslige område, fik en kurv, da Forsvaret sidste uge valgte leverandør. Ordren på et trecifret millionbeløb gik til Siemens Business Services.

Oveni kommer, at de store ordrer har været dyre at hente hjem, idet den hårde konkurrence om outsourcing-kunder har presset prislejet. CSC har også foretaget flere dispositioner, heriblandt frasalg, for at mildne virkningerne af den trængte driftssituation.

Stor ledelsesrokade

Opgaven med at få udpeget en ny landechef er dog blot en af mange vigtige beslutninger i forbindelse med en større ledelsesrokade, som den nordiske direktør, briten Pete George, og bestyrelsen skal gennemføre.

Landechefen er den juridiske ansvarlige, men i det daglige lægges der i CSC det stort ansvar og vægt på de topchefer, der har den direkte kontakt til storkunderne. Her har CSC blandt andet måtte sige farvel til den dygtige nordmand Morten Søgaard, der stod i spidsen for det selskab, som CSC købte af SAS.

I spidsen for kontakten til PFA satte man efter flere problemer Freddy Lykke ind, men han er nordisk direktør for CSC?s afdeling for konsulentvirksomhed og systemintegration. Endvidere må CSC sige farvel til Hans Christian Højslet, der står i spidsen for forretningsudviklingen hos CSC Scandihealth, som levere sygehus-it. Han går til Dafolo.

Ingelise Bogason, der har været hos CSC i ni år, forlader også it-branchen. Hun tiltræder som administrerende direktør i ingeniørfirmaet Birch og Krogboe ? et firma, hun kender vel som medlem af bestyrelsen gennem seks måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere