Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Firefox er platform i Panasonics nye tv'er

De nye topmodeller i Panasonics tv-sortiment er udstyret med Firefox OS som styresystem. Alle har 4K-opløsning.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det var tv'erne der fyldte mest blandt Panasonics præsentationer på årets CES-messe. Som noget helt nyt vil flagskibsmodellerne være udstyret med Firefox OS som platform for hele smart-tv-delen.

Der er tale om tre nye topmodeller i premium-serien AX630, gigantserien X940 og Panasonics flagskibsserie AX900. Panasonic har designet TV-modellerne med inspiration fra indretningsarkitekter for at sikre et moderne, tidssvarende look.

AX630-serien har Dual Core Plus-billedprocessor, som giver høj lysstyrke samt enestående sort- og dybdeniveau. Den er udstyret med en super tynd ramme og fås i de tre forskellige skærmstørrelser 55-, 48- og 40-tommer.

Den nye europæiske X940-serie har 85-tommer 4K UHD skærm og et hurtigt panel.

AX900-modellens 55- og 65-tommer skærme er udviklet til tre primære formål:

1. Præcist, detaljerigt og dybt sortniveau – takket være Direct LED med Panasonics unikke full-array-local dimming-teknologi.

2. Naturtro farvegengivelse, som er kalibreret til korrekt visning ved enhver lysstyrke – takket være Panasonic Hollywood laboratorieteknologi, som for første gang anvendes i samme høje kvalitet i skærme til privatbrug i – hidtil har de kun været anvendt i filmbranchen.

3. Suverænt billede, som tilpasser sig det miljø, hvor det bliver vist – AX900 er den første TV-model i branchen, som specifikt forbinder videosignalbehandlingen til det omgivende lysniveau for at levere en billedkvalitet, der tilpasser sig lysforholdene i dit TV-rum.
4K-indhold i dag

Panasonics 4K UHD TV-modeller tilbyder den bredeste vifte af indgange for at sikre, at du har de optimale muligheder for at drage nytte af så meget 4K-indhold som muligt.

Både AX900, AX800, X940 og AX630 er udstyret med den nye 4K 60p-støttende HDMI-indgang, som er kompatibel med HDCP-protokollen (High-bandwidth Digital Content Protection 2.2 protocol). Det giver lynhurtige overførsler af 4K-materiale og gør det nemt at tilslutte 4K-kompatible setup-bokse og personlige computere. Derudover er der en særlig avanceret støtte til opskalering, som viser Full HD blu-ray-film og tv-serier i forbløffende god kvalitet.

Modellerne X940 og AX900 er udstyret med en særlig DisplayPort 1.2a-terminal, hvilket betyder, at gamere kan få det bedste ud af de nye pc-spil – de vil opleve en meget præcis detaljerigdom og høj skarphed. Skærmene er fremtidssikret, da de er udstyret med en H.265 (HEVC)-decoder, der kan læse 4K-indhold fra en lang række online-leverandører.

Panasonic arbejder tæt sammen med Netflix for at muliggøre 4K-streaming til lanceringsdatoen. AX900 vil også være kompatibel med Amazons kommende udvalg af film og tv-shows, herunder med Amazon Studios oprindelige tv-serier i Ultra HD-kvalitet.

Funktionerne inkluderer desuden 4K Photo Viewer, 4K Swipe & Share, 4K-videoafspildning fra USB, SD-kort eller online-kilder, 4K-webbrowser og Panasonics 4K-kanal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere