Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hver fjerde fortryder snapchats 

Måske var vi lidt berusede, måske kom vi til at sende til den forkerte – eller måske var billedmotivet bare ikke passende? Flere end hver fjerde Snapchat-bruger har prøvet at sende en besked, som de efterfølgende bitterligt har fortrudt.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En stadig større andel af vores mobilkommunkation flytter fra tale til tekst og billeder, og en af de mest populære kanaler er Snapchat, hvor du kan sende billeder og video, som slettes efter få sekunder på modtagerens skærm. Sjovt og uskyldigt, skulle man mene. Alligevel fortryder rigtig mange af os beskeder og billeder, vi har sendt. Det viser en ny analyse, som YouGov har genneført for Telia.

Som teenager har man nærmest pligt til at foretage forkerte valg en gang imellem, og de 15 til 19-årige skiller sig da også ud som den aldersgruppe, hvor suverænt flest har fortrudt Snapchat-beskeder. I alt har flere end halvdelen af alle snapchattende teenagere prøvet at fortryde en sendt billedbesked eller video via den gule app med spøgelses-logoet.

Hvad er det så, der giver snapchatterne fortrydelsens kolde rislen ned af ryggen? Ja, ifølge den omfattende undersøgelse blandt 1.207 danskere, der alle bruger Snapchat jævnligt, er der primært tre årsager:

Først og fremmest er det beskeder sendt i fuldskab, vi fortryder. Hvorvidt vores berusede Snapchats var lidt for kærlige eller måske vrede, siger analysen ikke noget om, men det kan i hvert fald ikke anbefales at drikke sig for fuld og snapchatte samtidig.

Den anden mest udbredte fortrydelsesårsag er, at vi er kommet til at sende Snapchatten til den forkerte. Det kan give både åndenød og sorte pletter for øjnene, når du opdager, at du fx har sendt en besked til din eks, som var tiltænkt din nuværende kæreste.

Den tredjemest almindelige årsag til fortrydelse er lidt mere teknisk: ”Snapchat-beskeder sletter sig selv få sekunder efter, at modtageren har åbnet dem, men hvis han eller hun tager et screenshot af billedet på sin mobiltelefon, så er beskeden naturligvis gemt, selvom det ikke nødvendigvis var intentionen for afsenderen, som dog får dog besked om, at modtageren har taget et billede af beskeden. Og når du får dén besked, kan det give anledning til bitter fortrydelse af den Snapchat, du lige har sendt,” forklarer Mette Honoré, Kommunikationsdirektør i Telia.

TOP 5: De mest udbredte årsager til, at man fortryder en sendt Snapchat?

1. Jeg var fuld, da jeg sendte den
2. Jeg sendte til den forkerte
3. Modtageren tog et screenshot
4. Motivet var ikke passende
5. Jeg kunne ikke huske, hvad jeg havde

Mere til historien

Red Barnet har for nylig åbnet en ny online-rådgivning, som hjælper børn og unge, der har oplevet, at billeder af dem er blevet delt imod deres ønske. Den nye rådgivning hedder SLET DET og støtter med brugbar viden, rådgivning og konkret hjælp til få krænkende billeder og videoer fjernet fra internettet. Se mere på Sikkerchat.dk/sletdet.

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Computerworld giver dig hver måned 30 minutter med de nyeste cybertrusler, konkrete angreb og brugbare råd. Få indsigt i AI og sikkerhed, compliance, risikovurdering og forsvarsstrategier. Tilmeld dig næste Cyber Briefing nu.

14. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere






White paper
Tidsbegrænset kampagne: Overvejer du at udskifte eller tilføje printere i din forretning? Vi kan tilbyde én eller flere maskiner gratis