Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Huawei går i kødet på Apple med ny luksuslaptop

MateBook X Pro er skabt i et slankt og let aluminiumsdesign og har FullView-skærm stort set uden ramme samt nyeste Core i7-processor, stærkt batteri og Dolby Atmos lyd.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med navnet MateBook får man kraftig antydning af, hvem Huawei vil konkurrere med, og når man ser det sandblæste aluminiumsdesign på den nye MateBook X Pro er man ikke længere et sekund i tvivl.

Stærk MacBook rival

Huawei går direkte i kødet på Apple med sin nye bærbar, der ligner ikke så lidt en MacBook, men på papiret ser ud til at kunne slå den populære æble-brandede laptop ud.

For selvom vægten for den slanke laptop kun er 1,33 kilo, er indmaden af den helt tunge kaliber. Du kan få den med Core i7 eller i5 processor samt mulighed for Nvidia GeForce MX150 grafikkort og op til 512 GB SSD-lager. Et 57.4 Wh batteri og intelligent energispare-system gør MateBook X Pro i stand til at klare 12 timers filmvisning, 14 timers arbejde og 15 timers internet-surf.

Man får glæde af en relativt stor skærm på 13,9", men uden at computeren føles særlig stor. For ligesom på deres smartphones har Huawei gjort brug af en FullView-skærm, som fylder 91 procent af fladen ud. Der er således næsten ikke nogen ramme omkring den. Opløsningen er 3000 x 2000 pixel, hvilket giver 250 PPI (pixel per inch). Skærmformatet er 3:2, hvilket åbner mulighed for at vise mere indhold på én gang, og kombineret med skærmens touch-funktion kan brugeren nemt navigere rundt på den nye notebook.

Dolby Atmos i højttaleren

Lyden leveres i samarbejde med Dolby, så brugeren får glæde af Atmos-lyd. Højttaleren er adskilt fra selve hovedcomputeren, så de lydgener, der ofte følger med en notebook, minimeres.

Styresystemet er Windows 10.

 

Når den nye MateBook X Pro kommer på hylderne, kan danskerne vælge mellem farverne Space Grey og Mystic Silver. Men hvornår det så sker er der endnu ingen præcis melding på. Heller ikke prisen kender vi endnu, men vi tør godt gætte på, at MateBook X Pro ikke bliver billig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere