Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: BenQ Zowie XL2411P: Rammer rigtigt på de vigtige ting

BenQ leverer en gennemført skærm til lav pris, hvor der er fokus på alt det vigtige.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ved første øjekast ser denne BenQ-skærm ikke ud af noget særligt, så prisen på blot 1600 kroner overrasker ikke. Men tag den i brug, så opdager du, at her er der lagt vægt på alle de vigtige detaljer. At så designet er lidt klodset med en lidt for bred ramme og andet, det kan vi sagtens leve med.

For ergonomien er i orden med en solid fod, der er næsten lige så god som under den fremragende fod på testens Asus-skærm. Læg dertil masser af gode indstillingsmuligheder, så skærmen kan matche dit behov – her har vi en skærm, der i den grad tager kegler.

Det er nu ikke, fordi du ikke kan finde lignende indstillinger på de øvrige skærme i testen, men her fungerer de særlig godt. Du kan let og ubesværet skifte mellem, om du ser film, surfer på nettet eller skriver. Og naturligvis om du spiller.

Dybe farver

For BenQ Zowie XL2411P er en rendyrket gamingskærm, der i performance ligger endog meget tæt på Asus og Acer i samme priskategori. BenQ-skærmen har dog lidt mere tyngde i farverne og er generelt en bagatel bedre, når man ser film eller andet, hvor man gerne vil have dybe, lækre farver.

BenQ Zowie XL2411P har knapper i bunden af skærmen, hvor du let finder rundt, og de er så store, at de er lette at betjene. Det er måske ikke det kønneste at se på, men enormt funktionelt. Alt i alt en gennem-ført skærm til lav pris – og denne priskategoris bedste køb!