Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

De bedste gratis-programmer lige nu

Her er fire spændende programmer udvalgt af redaktionen på AOD. Find links til disse og mange andre programmer under fanebladet ”Gratis software”.

Af Konrad Vaabensted, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

ProduKey


Find produkt-ID og produktnøgle

Hvis du står og har brug for at finde et produkt-ID eller specielt produktnøglen til dit Windows-program, så er ProduKey en sikker genvej. Det kan jo ske, at man har brug for produktnøglen, men desværre ikke længere kan finde denne på tekst. Med ProduKey kan du finde produkt-ID og produktnøgle til de fleste Windows-operativsystemer, til flere udgaver af Microsoft Office, Microsoft SQL Server samt Exchange Server – foruden Visual Studio. Programmet kan også anvendes til nogle Adobe-programmer. 

Hent ProduKey her.Electrodoc


Samling af elektronikværktøjer

Kender du det, at man har en forkærlighed for en eller flere hobbyer eller arbejdsområder, men at færdighederne ikke helt rækker til at opnå det ønskede resultat? Således har skribenten bag denne tekst det med elektronik. Derfor er det skønt, at der nu findes en app som Electrodoc til Android. Den indeholder nemlig en lang række værktøjer samt referencer, der vedrører elektronik i bredeste forstand. Vi synes, at appen fortjener at blive denne udgaves foretrukne, fordi den dækker så mange aspekter ved arbejdet med elektronik. Du får blandt andet en masse nyttige beregningsværktøjer og en ligeledes lang liste over farvekoder, komponenttyper og alt andet, man har brug for at vide. Den gratis udgave er dog ikke perfekt; der er reklamer, hvilket er forventeligt. Selv om man kan regne på forskellige opstillinger, så får man heller ikke de anvendte formler oplyst. Den mere omfattende Pro-udgave koster heldigvis kun 29 kroner. 

Hent Electrodoc her.

3 Wingemerge 


Kontrollér og flet tekstfiler

WinMerge er et open source-program til Windows, der med fordel kan anvendes, når man ønsker at finde forskellene i to eller tre forskellige versioner af samme kodetekstfil. Programmet er særligt egnet til at finde og markere forskellige versioner af samme kildekode. Programmet kan som noget nyt også sammenligne mellem komma- eller tab-separerede filer i tabelform, billeder samt binære filer. WinMerge kan tilmed flette  ændringer fra flere dokumenter sammen i en ny, opdateret fil/kildekode.  

Hent Wingemerge her.4 Nexusfile


Filmanager med farvekode

NexusFile er en Windows-filmanager, som vi kender dem fra gamle dage, hvor al it-brug afvikledes foran CRT-skærme. Når man er vant til at bruge en filmanager, så kan man hurtigt overskue og administrere filer på drevet. Man kan med et snuptag flytte eller kopiere filer, gå ind i bestemte mapper og derudover eksekvere mange filrelaterede kommandoer fra samme brugergrænseflade. NexusFile adskiller sig fra andre filmanagere ved at anvende farvekodning til de forskellige elementer, hvilket nogle vil synes om og andre sikkert ikke. Heldigvis kan man redigere, hvilke farver elementerne skal have, herunder baggrundsfarven, så det hele bliver let læseligt. 

Hent Nexusfile her.