Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sådan laver du nemt en indholdsfortegnelse i Word

Det er ikke svært at lave en indholdsfortegnelse i Word – og den giver læseren overblik i skoleopgaver, projektbeskrivelser, bogprojekter og andre lange tekster. Se her, hvordan laver en indholdsfortegnelse i 6 trin.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Word - indholdsfortegnelse 1 Åbn et eksisterende dokument, eller start et nyt dokument – her benytter vi et eksisterende manus til en artikel i AOD. Du kan med fordel indsætte en side forrest i dokumentet til indholdsfortegnelsen.

 

Word - indholdsfortegnelse 2 Klik i dokumentet der, hvor indholdsfortegnelsen skal placeres. Nu går du op i Båndet og vælger fanen "Referencer" og siden menupunktet "Indholdsfortegnelse" (vist med rødt).

 

Word - indholdsfortegnelse 3 Et dialogvindue folder sig ud, og her kan du vælge imellem en række forskellige tabeltyper. Vælg den stil, som du synes, passer bedst. Du har også mulighed for underpunkter i indholdsfortegnelsen.

 

Word - indholdsfortegnelse 4 Nu oprettes din indholdsfortegnelse, men den er endnu uden indhold.

 

Word - indholdsfortegnelse 5 Markér herefter en ad gangen de kapiteloverskrifter mv., som du ønsker skal indgå i indholdsfortegnelsen. Start med den første kapiteloverskrift. Træk med musen en markering hen over teksten, og vælg i båndet under ”Referencer” menupunktet ”Tilføj tekst”.

 

Word - indholdsfortegnelse 6 Vælg menupunktet nedenunder: ”Opdater tabel” og herefter ”Opdater alt” i dialogboksen. Nu dukker det første kapitel op i indholdsfortegnelsen. Herefter gentager du processen, indtil alle ønskede kapiteloverskrifter mv. indgår i indholdsfortegnelsen.

/////

Vil du kunne meget mere med Office-programmer som Word, Excel eller PowerPoint?
Magasinet AOD er fyldt med indsigtsartikler og tips til Word, Excel, PowerPoint og andre Office-programmer.
Få et nyt magasin hver tredje uge med tests og indsigtsartikler