Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Chromecast med Google TV: Komplet tv-univers i en lille dongle

Der er ingen grund til at fortvivle, hvis dit tv ikke er det smarteste i verden. Med den nye Chromecast kan du tilføre ethvert tv - og for den sags skyld enhver skærm eller projektor med HDMI - en moderne smart tv-brugerflade med adgang til et væld af apps og underholdning.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Google TV er det samme system som er indbygget i mange af markedets nye tv’er. Her er adgang til et væld af apps og streamingtjenester fra Google Play - den samme butik som Android-mobilerne hiver deres indhold ned fra. Der er også mulighed for at styre smart-enheder i hjemme og meget andet, og du kan selvfølgelig også caste stort set alt fra din mobil op på skærmen, som vi kender det fra den klassiske Chromecast.

Nem og diskret

Sæt den den lille hvide dongle i en ledig HDMI-port og systemet er klar på din skærm efter en overskuelig opsætning-proces. Har du en Android-mobil og en Google Home-konto er opsætningen klaret på nul-komma-fem.

Brugerfladen er er overskuelig og du navigerer nemt med den medfølgende fjernbetjening, der blandt sine få knapper har genveje til YouTube, Netflix og stemmestyring via Google Assistant.

Man må dog leve med lidt træghed i navigationen. Man skøjter ikke altid gnidningsfrit igennem indholdet. Motorkræfterne i den lille dongle er trods alt begrænsede.

Men det er til at leve, og når film, serier eller spil flyder over skærmen er der ingen slinger i valsen.

Gennemført oplevelse

Indhold kan afspilles i op til 4K, 60 fps, med understørrelse af Dolby Vision, HDR10, HDR10+. Alt hvad den nyeste underholdning kræver. På lydformater er den også flot med. Her understørres Dolby Digital, Dolby Digital Plus og Dolby Atmos (pass-through).

Desværre er der ingen mulighed for at sende lyd, hverken kablet eller trådløst, andre steder hen den til den forbundne skærm eller projektor. En lille svaghed sammenlignet med Apple TV, som langt henad vejen kan sidestilles med.

Til gengæld koster den det halve, og vil for de fleste brugere levere alt der skal til for en gennemført smart-tv-oplevelse.

Pris: 529 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere