Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Chromecast med Google TV: Komplet tv-univers i en lille dongle

Der er ingen grund til at fortvivle, hvis dit tv ikke er det smarteste i verden. Med den nye Chromecast kan du tilføre ethvert tv - og for den sags skyld enhver skærm eller projektor med HDMI - en moderne smart tv-brugerflade med adgang til et væld af apps og underholdning.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Google TV er det samme system som er indbygget i mange af markedets nye tv’er. Her er adgang til et væld af apps og streamingtjenester fra Google Play - den samme butik som Android-mobilerne hiver deres indhold ned fra. Der er også mulighed for at styre smart-enheder i hjemme og meget andet, og du kan selvfølgelig også caste stort set alt fra din mobil op på skærmen, som vi kender det fra den klassiske Chromecast.

Nem og diskret

Sæt den den lille hvide dongle i en ledig HDMI-port og systemet er klar på din skærm efter en overskuelig opsætning-proces. Har du en Android-mobil og en Google Home-konto er opsætningen klaret på nul-komma-fem.

Brugerfladen er er overskuelig og du navigerer nemt med den medfølgende fjernbetjening, der blandt sine få knapper har genveje til YouTube, Netflix og stemmestyring via Google Assistant.

Man må dog leve med lidt træghed i navigationen. Man skøjter ikke altid gnidningsfrit igennem indholdet. Motorkræfterne i den lille dongle er trods alt begrænsede.

Men det er til at leve, og når film, serier eller spil flyder over skærmen er der ingen slinger i valsen.

Gennemført oplevelse

Indhold kan afspilles i op til 4K, 60 fps, med understørrelse af Dolby Vision, HDR10, HDR10+. Alt hvad den nyeste underholdning kræver. På lydformater er den også flot med. Her understørres Dolby Digital, Dolby Digital Plus og Dolby Atmos (pass-through).

Desværre er der ingen mulighed for at sende lyd, hverken kablet eller trådløst, andre steder hen den til den forbundne skærm eller projektor. En lille svaghed sammenlignet med Apple TV, som langt henad vejen kan sidestilles med.

Til gengæld koster den det halve, og vil for de fleste brugere levere alt der skal til for en gennemført smart-tv-oplevelse.

Pris: 529 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere