Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Sonos Arc: Massiv lydbar giver stemmestyring i hjemmebiografen

Denne massive lydbar skaber enorm lyd, og den giver dig stemmestyring i hjemmebiografen. Til filmlyd kan Sonos Arc virkelig noget særligt.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den største og dyreste højttaler i Sonos-sortimentet har også stemmestyring. Det er ikke en klassisk hi-fi-højttaler, men en ordentlig kolos af en lydbar – en ”lydbjælke” i ordets sande forstand. Den måler pænt over en meter i bredden og vejer mere end 6 kilo.

Lydbaren er skabt til at blæse dig bagover, når du ser film i hjemmebiografen. Til det formål er den udrustet med teknologier som Dolby Atmos og DTS.

Spreder lyd i hele rummet

Til musik findes bedre løsninger, eksempelvis et sæt Sonos Five, som dog ikke understøtter stemmestyring direkte, men til filmlyd kan Arc virkelig noget særligt.

Fodr den med velproduceret materiale i Dolby Atmos, og du vil få en lydoplevelse, der rækker langt ud over, hvad der fysisk burde være muligt med én højttaler. Filmlydene flyver om ørerne på dig i alle afkroge af stuen.

Det skyldes blandt andet opadrettede højttalere, der bruger rummets vægge til at reflektere lyd. Med en signalkilde og et materiale af ringere kvalitet og ved lavere volumen er oplevelsen mindre imponerende. Her kan lyden blive indelukket, som lagde man et tæppe over den.

Styr netflix med stemmen

Der er en knap på toppen til at aktivere/deaktivere mikrofonen, og ligesom med de øvrige Sonos-højttaler er der adgang til stemmesstyring – her har du både Google Assistant og Alexa.

Ønsker du at stemmestyre Netflix og andre tjenester, er de indbyggede assistenter et plus. Det er også en fordel, at en lydbar ofte placeres centralt i rummet (under tv’et), så du nemt kan få adgang til en assistent.