Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hackerne bruger oftest DHL til at lokke dig i uføre

Når cyberkriminelle sender phishingmails til intetanende brugere, udgiver de sig oftere for at være transportvirksomheden DHL. Det viser en ny rapport fra Check Point Research.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De cyberkriminelle udgiver sig ved mere end hver femte (22 procent) globale phishingangreb for at være DHL, hvilket gør transportgiganten til den virksomhed, som cyberkriminelle lader, som om de er. På anden- og tredjepladsen over hackernes yndlingsbrands er Microsoft (16 procent) og LinkedIn (11 procent). Det viser en ny rapport fra Check Point Research, Brand Phishing Report.

Rapporten afdækker, hvilke 10 virksomheder cyberkriminelle oftest udgiver sig for at være, når de forsøger at stjæle personlige oplysninger eller bankinformationer fra forbrugere.

Pas på med mails fra DHL

Check Point opfordrer derfor både forbrugere og virksomheder til at være ekstra opmærksomme på mails, der ved første øjekast synes at komme fra DHL.

”Phishing topper stadig listen over de mest anvendte metoder, når det kommer til social engineering-angreb, hvor de cyberkriminelle forsøger at manipulere brugerne. I forrige kvartal var LinkedIn den virksomhed, som flest hackere udgav sig for at være. I dette kvartal er det så DHL. Det viser, at cyberkriminelle ofte skifter taktik og indgangsvinkel for at øge deres succesrate,” udtaler Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering i Norden & Benelux hos Check Point Software Technologies og fortsætter:

”Flere årlige begivenheder står for døren, herunder halloween, black friday og naturligvis julen, hvilket også er ensbetydende med, at flere danske forbrugere køber varer på nettet. Mange af disse ordrer bliver sendt med DHL, og det ved de cyberkriminelle godt. Vi opfordrer derfor alle til at være ekstra opmærksomme på mails, der ved første øjekast kan ligne legitime mails fra DHL, dobbelttjekke afsenderens mailadresse og ikke mindst være skeptiske overfor mails, der beder dig om at opgive yderligere informationer.”

Her er top-10

Herunder er Check Point Researchs liste over de brands og virksomheder, som de cyberkriminelle oftest udgav sig for at være i juli, august og september 2022.

1. DHL (22 procent)
2. Microsoft (16 procent)
3. LinkedIn (11 procent)
4. Google (6 procent)
5. Netflix (5 procent)
6. WeTransfer (5 procent)
7. Walmart (5 procent)
8. Whatsapp (4 procent)
9. HSBC (4 procent)
10. Instagram (3 procent)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere