Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hackerne bruger oftest DHL til at lokke dig i uføre

Når cyberkriminelle sender phishingmails til intetanende brugere, udgiver de sig oftere for at være transportvirksomheden DHL. Det viser en ny rapport fra Check Point Research.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De cyberkriminelle udgiver sig ved mere end hver femte (22 procent) globale phishingangreb for at være DHL, hvilket gør transportgiganten til den virksomhed, som cyberkriminelle lader, som om de er. På anden- og tredjepladsen over hackernes yndlingsbrands er Microsoft (16 procent) og LinkedIn (11 procent). Det viser en ny rapport fra Check Point Research, Brand Phishing Report.

Rapporten afdækker, hvilke 10 virksomheder cyberkriminelle oftest udgiver sig for at være, når de forsøger at stjæle personlige oplysninger eller bankinformationer fra forbrugere.

Pas på med mails fra DHL

Check Point opfordrer derfor både forbrugere og virksomheder til at være ekstra opmærksomme på mails, der ved første øjekast synes at komme fra DHL.

”Phishing topper stadig listen over de mest anvendte metoder, når det kommer til social engineering-angreb, hvor de cyberkriminelle forsøger at manipulere brugerne. I forrige kvartal var LinkedIn den virksomhed, som flest hackere udgav sig for at være. I dette kvartal er det så DHL. Det viser, at cyberkriminelle ofte skifter taktik og indgangsvinkel for at øge deres succesrate,” udtaler Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering i Norden & Benelux hos Check Point Software Technologies og fortsætter:

”Flere årlige begivenheder står for døren, herunder halloween, black friday og naturligvis julen, hvilket også er ensbetydende med, at flere danske forbrugere køber varer på nettet. Mange af disse ordrer bliver sendt med DHL, og det ved de cyberkriminelle godt. Vi opfordrer derfor alle til at være ekstra opmærksomme på mails, der ved første øjekast kan ligne legitime mails fra DHL, dobbelttjekke afsenderens mailadresse og ikke mindst være skeptiske overfor mails, der beder dig om at opgive yderligere informationer.”

Her er top-10

Herunder er Check Point Researchs liste over de brands og virksomheder, som de cyberkriminelle oftest udgav sig for at være i juli, august og september 2022.

1. DHL (22 procent)
2. Microsoft (16 procent)
3. LinkedIn (11 procent)
4. Google (6 procent)
5. Netflix (5 procent)
6. WeTransfer (5 procent)
7. Walmart (5 procent)
8. Whatsapp (4 procent)
9. HSBC (4 procent)
10. Instagram (3 procent)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Velkommen til IAM Festival 2023

Den 19. januar slår ICY Security dørene op til IAM Festival 2023. Her kan du bl.a. møde Chris Nørregaard, der sammen med sit team i Kolding Kommune har lagt fundamentet til et nyt IGA-hus. Katja Schou Hansen fortæller om den IAM-rejse, som Tryg Forsikring har været på og fortsat har store forventninger til.

19. januar 2023 | Læs mere