Artikel top billede

(Foto: Kristian Granquist)

Tidligere CFCS-chef opfordrer til bedre beskyttelse mod DDoS-angreb

I lyset af den seneste bølge af cyberangreb, bør danske virksomheder opruste deres DDoS-beskyttelse, mener tidligere chef for Center for Cybersikkerhed Thomas Lund-Sørensen.

Københavns Lufthavn, SAS, Forsvaret, danske banker, Finansministeriet og senest Region Hovedstadens hospitaler er inden for kort tid alle blevet ramt af DDoS-angreb, der har fået deres hjemmesider til at gå i sort.

Det får nu tidligere chef for Center for Cybersikkerhed (CFCS) Thomas Lund-Sørensen til at opfordre til beskyttelse.

Det skriver DR.

Han mener, at DDoS-beskyttelse har været anset som mindre forretningskritisk, da nogle timers hjemmesidenedbrud jo sjældent forårsager samme ødelæggelse som andre typer ondsindede cyberangreb.

Men den holdning bør danske virksomheder ændre, mener han i lyset af de seneste mange DDoS-angreb.

"Nu ser vi, at sektor efter sektor bliver ramt meget systematisk, og derfor bliver vi nødt til at kaste denne her 'lev med det'-holdning lidt væk," siger Thomas Lund-Sørensen til DR.

Ifølge Thomas Lund-Sørensen skaber angrebene utryghed i Danmark, og danske organisationer har en samfundspligt til at afvise de formentligt russisk anførte angreb bedre, mener han.

Til Computerworld har Thomas Lund-Sørensen tidligere ytret, at DDoS-angreb ikke er det mest kritiske at beskytte sig mod, og man som virksomhed er nødt til at prioritere.

Men han pegede også på, at et DDoS-angreb principielt er et angreb mod ytringsfrihed.

Thomas Lund Sørensen var chef for Center for Cybersikkerhed fra centerets stiftelse i 2012 og omkring 10 år frem.

Han har efterfølgende været rådgiver og partner i konsulenthuset Macro Advisory Partners (MAP). Her stoppede han dog ved årsskiftet. Hvor han skal hen nu, har han ikke delt med branchen endnu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere