Riskær kræver 50 mio. efter Cybercity-salg

Finansmanden og Cybercity-stifter Klaus Riskær Pedersen vil stævne investeringsfonden Advent International, efter det har stået bag salget af Cybercity for 1,4 milliarder kroner. Riskær mener, at han og en gruppe ansatte blev snydt for 50 millioner kroner, da en bonusordning blev annulleret.

Salget af Cybercity til norske Telenor for 1,4 milliarder kroner fører nu til en stævning fra selskabets stifter, finansmanden Klaus Riskær Pedersen.

Baggrunden er en bonusordning om køb af warrants i selskabet, som han og medarbejderne fik i forbindelse med salget af Cybercity til investeringsfonden Advent International i 2000.

Ordningen blev annulleret for knap halvandet år siden, og Klaus Riskær Pedersen forsøgte forgæves at få sagen behandlet i skifteretten.

Salgspris et klart bevis

Med dagens milliardsalg af Cybercity mener han at have klart bevis for, at han og omkring 20 til 30 andre medarbejdere blev snydt for et beløb i størrelsesordenen 50 millioner kroner.

Han vil derfor stævne Advent og overvejer også en politianmeldelse.

- De har ført os bag lyset, og spørgsmålet er, om det ikke er strafbart. Jeg har hele tiden ventet på, at man fik et salg, for så har vi et mere konkret udgangspunkt, siger Klaus Riskær Pedersen.

Da man annullerede medarbejdernes warrants, lavede man ifølge ham også en intern handel, som prissatte Cybercity til omkring 600 millioner kroner.

- Dermed var vi afskåret fra at få andel i den mulige gevinst. Set i lyset af den nye handel, var Cybercity også for et år siden mere værd end den overførselspris, mener Klaus Riskær Pedersen.

Handel var ikke til markedspris

Cybercitys bestyrelsesformand, John Helmsøe-Zinck, sagde i 2003 til Computerworld, at det var "utopisk" af Riskær at tro, at hans warrants var noget som helst værd.

Selskabet skulle nemlig være over en milliard kroner værd, hvis Riskær skulle have en eneste krone. Nu er selskabet solgt for 1,4 milliarder kroner.

Klaus Riskær Pedersens udgangspunkt er derfor fortsat, at den interne handel ikke foregik til markedspris. Han vurderer, at ejerne med salget har tjent i alt 300 til 400 millioner kroner på investeringen i Cybercity.

Trods den kommende stævning er Klaus Riskær Pedersen glad for, at Cybercity med dagens salg er havnet i hænderne på Telenor.

- Det glæder mig på Cybercitys vegne, at man nu kommer ind i et ejerskab, som ikke må formodes at have gensalg for øje, men at man skal drive det som en forretning. Jeg tror, at Cybercity er kommet hjem, og det er godt for selskabets medarbejdere og kunder, siger han.

Samtidig ser han positivt på den udvikling, Cybercity har været igennem i hænderne på Advent International.

- At jeg har problemer, er noget, advokaterne kan slås med. Vi skal fokusere på, at Cybercity er en succes, og at det har bidraget til internetudviklingen i Danmark, siger Klaus Riskær Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere