Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Laurenz Heymann/Unsplash)

Kæmpeordre fra Apple: Vil fremstille millionvis af chips hos amerikansk virksomhed

Apple flytter omkring på sine massive forsyningskæder med ny aftale.

De to mobilchip-kæmper Apple og Broadcom tørner nu sammen i en kæmpemæssig aftale om at skabe produktionen af afgørende 5G-komponenter i hjemlandet USA.

Det sker i en aftale, hvor Apples vil investere milliarder af dollars i Broadcom for der at få udviklet og fremstillet egne 5G-komponenter, skriver finansmediet CNBC.

Apple oplyser, at aftalen er en del af selskabets forpligtelse fra 2021 om at investere i alt 430 milliarder dollar, svarende til knap 3.000 milliarder kroner, i den amerikanske økonomi.

De to selskaber har dog haft sin uoverensstemmelser tidligere, som da Apple i januar 2023 vragede Broadcom som underleverandør af wifi og bluetooth-komponenter, for at styre imod egenudviklede komponenter frem til 2025.

Dengang stod Apple alene for omkring 20 procent af Broadcoms omsætning, skrev Reuters.

Apples træk blev dengang forklaret med at selskabet vil vriste sig fri af sin afhængighed af mobilchip-giganten Qualcomm, som det har haft juridiske tvister med igennem årevis.

Apple har igennem den seneste tid flyttet dele af sin produktion tilbage til USA, heriblandt fremstillingen af visse af sine Mac-enheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere