Artikel top billede

(Foto: Asus PR)

Google fordobler: Alle Chromebooks vil fremover blive sikkerhedsopdateret i 10 år

Google fordobler antallet af år, hvor selskabet vil sikkerhedsopdatere Chromebooks. Se listen over udløbsdatoer for alle de mange Chromebook-modeller.

Anvender du en Chromebook fra Google, kan du fra næste år anvende din computer i markant længere tid, inden du behøver at bekymre dig om dens sikkerheds-niveau.

Google fordobler nemlig fra 2024 antallet af år, hvor selskabet vil udsende månedlige sikkerheds-opdateringer til Chromebook-computerne.

Det betyder, at de enkelte Chromebook-computere fremover vil blive opdateret hver måned i 10 år og ikke, som det hidtil har været tilfældet, i mindst fem år.

De 10 år support kommer til at gælde for alle Chrome-computere, som er produceret fra 2021 og frem. De tæller Chromebook, Chromebox, Chromebase og Chromebit-baserede computere, lyder det fra Google.

“Forbedringerne vil automatisk forlænge anvendelsestiden for din Chromebook ved at sikre øget sikkerhed og stabilitet i 10 år efter lanceringen,” meddeler Google.

Chromebook-computere er som bekendt muskel-svage og relativt billige bærbare computere, som kører på Googles styresystem ChromeOS, og som er baseret på konstants online-adgang, da funktioner, lager og lignende ligger i clouden og ikke på den enkelte enhed.

Chromebook-computerne produceres af 55 producenter over hele verden som eksempelvis Dell, Acer, Asus, Fujitsu, Lenovo, LG, Medion og mange andre.

Du kan på denne liste fra Google se, hvornår supporten for de enkelte Chromebook-computere fra alle producenterne vil stoppe.