Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Minister vil forbedre de nye ejendomsvurderinger med seks nye initiativer / Google Chrome tester en funktion, der læser hjemmesider højt / Britisk minister uenig med Microsoft

Morgen-briefing: Vurderingsstyrelsen skal forbedre de nye ejendomsvurderinger med seks nye initiativer / Google Chrome tester en funktion, der læser hjemmesider højt / Britisk minister uenig med Microsoft / Selskabet Kaseya lancerer nyt certificeringsprogram

Velkommen til onsdagens morgenbriefing, som er bragt af Kristoffer Ingemand.

Vurderingsstyrelsen skal forbedre de nye ejendomsvurderinger med seks nye initiativer

Vurderingsstyrelsen skal styrke indsatsen for at forbedre de foreløbige ejendomsvurderinger.

Det oplyser skatteminister Jeppe Bruus (S) efter et møde med partierne bag det nye ejendomsvurderingssystem.

”Der har i pressen været flere eksempler på skæve vurderinger. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi nu iværksætter initiativer, der skal skabe endnu mere tryghed for boligejerne og sikre, at der bliver kigget på de foreløbige vurderinger, der er meget skæve,” siger skatteminister Jeppe Bruus, i en pressemeddelelse.

Vurderingsstyrelsen sendte for en uge siden foreløbige vurderinger ud til 3,1 mio. boligejere. Indtil videre har det givet anledning til 4.360 skriftlige henvendelser.

Dertil har omkring 450 borgere har benyttet den blanket på Vurderingsportalen, hvor man kan ansøge om at få genoptaget sin foreløbige vurdering.

Følgende initiativer skal nu igangsættes:

  • Ny enhed med specialister skal se på skæve vurderinger under Vurderingsstyrelsen.

  • Taskforce vedrørende køb og salg af ejendom.

  • Yderligere analyser af de foreløbige vurderinger.

  • Vejledning og kommunikation.

  • Opgradering af telefonbetjeningen og nem adgang til kontakt.

  • Løsninger på Vurderingsportalen.
Læs mere her.

Google Chrome tester en funktion, der læser hjemmesider højt

Den seneste preview-version af Googles Chrome-browser er blevet udstyret med en tekst-til-tale-funktion, der kan læse udvalgt tekst for brugeren, skriver Computersweden.

Funktionen er tilgængelig til at teste i desktopversionen af ​​Chrome Canary og kan også fremhæve den del af teksten, der bliver læst op, mens den allerede læste dele forsvinder for at gøre det lettere for øjnene at følge.

Det er også muligt at slå markeringerne fra under højtlæsning og justere læsehastigheden. Længere fremme vil det også være muligt at vælge mellem flere forskellige læsestemmer.

Blandt andet Microsoft Edge har allerede en lignende funktion.

Britisk minister uenig med Microsoft

Den britiske erhvervsminister Kemi Badenoch er ikke enig i den kritik, der kom fra Microsoft, da den britiske myndighed CMA vendte tommelfingeren nedad til tech-gigantes opkøb af Activision Blizzard.

Det skriver Reuters.

Activision Blizzard (ATVI.O) har siden sagt, at den vil sælge sine enerettigheder i et nyt forsøg på at vinde godkendelse fra CMA, og nu afventer partnerne.

Handelen er til en værdi af 69 milliarder dollar.

Selskabet Kaseya lancerer nyt certificeringsprogram

Kaseya, som er specialiseret i cloudbaseret it-administrations- og sikkerhedssoftware til managed service providers (MSP’er) samt SMV'er, har lanceret et nyt certificeringsprogram, der skal uddanne studerende og nyuddannede fagfolk i fjernstyret it- og sikkerhedsstyring.

Certificeringen ’Remote IT and Security Management’ (RITSM) vil give kursisterne en viden omkring it-sikkerhed.