Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danmarks største cloud-messe fortsætter i dag / Få tilskud til at indføre robotter / Ansatte i Apple-butikker strejker: Vil have mere i løn

Danmarks største cloud-messe fortsætter i dag. Få tilskud til at indføre robotter. Ansatte i Apple-butikker strejker: Vil have mere i løn. Den Internationale Domstol i Haag hacket. OpenAI klar med Dall-E 3

Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Morgen-briefingen er i dag sammensat af dagens springklare vikar, nemlig morgen-aspiranten Dan Jensen, som i dag afløser ugens faste morgen-skribent, Kristoffer Ingemann.

Hans ord har du igen fornøjelsen af i fredagens morgen-briefing.

Lad os springe ud i det.

Danmarks største cloud-messe fortsætter i dag

Computerworld åbnede onsdag morgen dørene for Danmarks største cloudmesse, Computerworld Cloud Festival 2023, med 80 talere, 50 udstillere og masser af inspiration og viden samlet under samme tag.

Det hele foregår i Tap1-hallen i København, og du kan stadig nå at være med. Computerworld Cloud Festival 2023 fortsætter nemlig også hele torsdag med en lang stribe af spændende talere, udstillere og samtaler.

Du finder hele programmet her.

Få tilskud til at indføre robotter

SMV:Digital åbner 2. oktober for sin tilskudspulje på i alt fem millioner, som skal pumpes ud i rådgivning til automatiserings-projekter i små og mellemstore virksomheder.

De små og mellemstore virksomheder kan hver især søge om et tilskud på 50.000 kroner til at indkøbe en rådgiver, der kan “hjælpe dig med at afklare dine behov, beskrive relevante robotteknologiske løsninger på markedet og rådgive dig om implementering af robotteknologi,” som det hedder.

Danmarks største robotvirsomhed, Universal Robots, meddeler - måske ikke overraskende - at der er stort behov for puljen.

“Danmark skriger på arbejdskraft, men alligevel sakker vi bagud i forhold til andre lande, når det kommer til niveauet af automatisering ude hos,” lyder det fra virksomheden.

Du kan læse mere om puljen her.

Ansatte i Apple-butikker strejker: Vil have mere i løn

Medarbejderne i de 20 franske Apple-butikker lægger op til at nedlægge arbejdet fredag og lørdag.

Det er store dage, idet Apples splinternye Apple iPhone 15-modeller skal præsenteres i butikkerne netop fredag og lørdag, hvor der derfor forventes mange kunder i dem.

Bag strejkerne står de franske fagforbund CGT, UNSA, CFDT og Cidre, som mener, at de butiks-ansatte skal have mere i løn. De har forlangt en lønstigning på syv procent, mens Apple-butikkernes ledelse har tilbudt en lønstigning på 4,5 procent.

Fagforbundene opfordrer desuden de ansatte til at demonstrere foran Apples store såkaldte flagship-store i Paris.

Apple har ni butikker i Paris-området, to i Lyon og en i byer som Marseille, Lille og Strasbourg.

Den Internationale Domstol i Haag hacket

Den Internatioanel Domstol i Haag er blevet hacket.

Domstolen opdagede i sidste uge det, som den kalder for ‘unormal aktivitet’ i it-systemerne, og det viste sig, at der var udbudne gæster.

“Omgående foranstaltninger er blevet iværksat for at afbøde hændelsens indvirkninger,” lyder det fra domstolen.

Nu efterforskes hacket yderligere sammen med hollandsk politi.

Det er fortsat uklart, om hackerne har fået adgang til data og filer fra domstolens netværk.

OpenAI klar med Dall-E 3

AI-selskabet OpenAI er næsten klar med tredje version af det AI-baserede illustrations-program Dall-E. Den nye version hedder Dall-E 3.

Den bliver tilgængelig fra oktober via ChatGPT Plus og for ChatGPT’s erhvervskunder.

Dall-E 3 vil kunne udarbejde billeder og illustrationer via chat med ChatGPT, hvor man gradvist kan forbedre og tweake billederne.

“Dall-E 3 kan oversætte selv nuancerede requests til ekstremt detaljerede og præcise billeder,” lyder det fra OpenAI.

Den nye version indeholder også en række nye begrænsninger, der gør, at den ikke er så meget for at udarbejde billeder med voldeligt, pornografisk eller hadefuldt indhold, ligesom dens mulighed for at kopiere menneskelige kunstneres værker begrænses.