Artikel top billede

(Foto: miklosszabo.com)

Efterårsferie med AI, rumstation, laservåben og frihedskæmpere

Her er tre gode bud på udflugter i efterårsferien, hvis man vil proppe lidt historie og videnskab ind i familien.

Efterårsferien er som bekendt lige rundt om hjørnet, hvilket altid er en god anledning til at drage ud og få stoppet lidt viden og kultur ind i familien.

Én af mulighederne er at aflægge Teknisk Museum et besøg.

Her kan man blandt andet lære mere om, hvordan AI vælger de reklamer, man får vist online – og hvordan teknologien optimerer alt fra sidevisninger og anbefalinger til vejvisning, billedsøgning og chatrobotter?

Museet har også en særudstilling om rummet tur-retur, hvor man bl.a. kan opleve den rumkapsel (foto), der sendte Andreas Mogensen ud på hans første tur ud i rummet. Ligeledes kan man lære mere om, hvordan hans hverdag helt aktuelt ser ud om bord på ISS.

Læs mere om Teknisk Museum og de aktuelle udstillinger her.

Vil man have et andet blik på vores lokale rumhelt og meget andet, så kan man få det på Eksperimentarium.

19.–22. oktober kan man eksperimentere med at bygge en raket af papir og fyre den af med trykluft, ligesom man også stadig kan opleve udstillingen ”Rumstationen – på mission med Andreas Mogensen.”

I perioden 16.-19. oktober kan man skyde med laservåben efter digitale mål på en forhindringsbane.

Læs mere på Eksperimentariums hjemmeside.

En helt tredje mulighed er at blive frihedskæmper for en dag og lære om livet under den tyske besættelse på Krigsmuseet.

Her skal man planlægge hemmelige missioner, lære at håndtere våben, knække koder og sno sig uden om Gestapo og deres lede medløbere.

Læs mere her.