Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Google skal betale 1,9 milliarder kroner i bøde i Frankrig for ulovlig træning af AI

Google skal betale kæmpebøde i Frankrig for ulovligt at have anvendt store mængder indhold fra franske medier og forlag til at træne sin AI, Gemini.

250 millioner euro - eller hvad der svarer til 1,9 milliarder kroner.

Så stor er bøden til Google fra de franske konkurrence-myndigheder for ulovlig kopiering af store mængder indhold fra franske mediesites og forlag.

Ifølge de franske myndigheder har Google ulovligt og uden tilladelse anvendt de store mængder indhold til at træne sin AI, der først hed Bard og nu er blevet omdøbt til Gemini.

Frankrig konkluderer, at Google har overtrådt reglerne for intellektuelle rettigheder med den omfattende kopiering og anvendelse af det fransk-ejede materiale i sin AI.

Ifølge Reuters vil Google ikke gøre indsigelser mod bøden, da parterne har indgået et forlig.

Frankrig har i flere år været i kødet på Google for selskabets udnyttelse af fransk content, og blandt andet det store franske nyhedsbureau AFP har været en fremtrædende aktør i klagerne over Google.

Google er tidligere blevet idømt en milliard-bøde, men selskabet ankede.

Ankesagen blev dog droppet med en aftale i 2002, der indeholdte en række betingelser.

En del af den nye bøde falder, fordi franske Autorite de la Concurrence mener, at Google har forsømt at leve op til fire af de dengang syv aftalte betingelser - herunder, at Google skulle indgå aftaler med de franske medier i god orden og baseret på transparente informationer.

Det er ikke sket i forbindelse med brugen af Bard/Gemeni, som Autorite de la Concurrence konkluderer er blevet trænet på data fra uspecificerede nyhedsbureauer og lignende uden, at Google har fået tilladelse til, betalt for eller informeret om det.

New York Times har i samme boldgade i øvrigt sagsøgt Microsoft og OpenAI for at have trænet ChatGPT på millioner af artikler uden at have fået tilladelse til det.

OpenAI har tidligere fortalt, at det kort og godt er 'umuligt' at udvikle velfungerende AI-værktøjer, hvis copyright skal overholdes.