Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Happy Helper risikerer konkurs / Boligportal.dk runder omsætning på 100 millioner kroner / EU vil have tydelig markering af politisk reklame og AI-indhold op til valg

Happy Helper risikerer konkurs. Boligportal.dk runder omsætning på 100 millioner kroner. EU vil have tydelig markering af politisk reklame og AI-indhold op til valg. Skal du være tech-diplomat? Så er muligheden der nu. Cisco: Europæiske virksomheder er meget dårligere end de tror.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld. Ved rorpinden har du Dan Jensen, der har udvalgt og sammensat dit hurtige morgen-fiks.

Happy Helper risikerer konkurs

Den danske rengøringsplatform Happy Helper går i rekonstruktion og risikerer konkurs.

Selskabet mangler kort og godt penge efter, at det i fjor blev afnoteret fra First North efter kurstab på 98,5 procent siden noteringen i 2018.

Til Børsen siger advokat i Horten Nicolai Dyhr, der er udpeget som rekonstruktør, at Happy Helper mangler likviditet og ikke har været i stand til at betale sine kreditorer.

Happy Helper har en gæld på et tocifret millionbeløb.

“Den største værdi ligger antageligvis i den digitale platform, hvor de såkaldte helpere, altså rengøringspersonale, bliver bundet op med kunderne. Der er investeret en del i etableringen af denne platform, men det er for tidligt at sige, hvad sådan noget i givet fald vil kunne være værd,” siger advokaten til avisen.

Boligportal.dk runder omsætning på 100 millioner kroner

Det går til gengæld ret godt for aarhusianske Boligportal, der som Happy Helper fungerer som en slags central for formidlning af ydelser - her blot lejeboliger.

Boligportal runder nemlig for første gang en omsætning på 100 millioner kroner efter solid vækst, mens indtjeningen lander på 35,4 millioner kroner.

Til Ritzau siger direktør Anders Hyldborg, at mere end 100.000 mennesker fandt ny bolig via platformen i fjor.

“Vi har et unikt datagrundlag, som bliver stærkere og stærkere på alle parametre. Senest har vi lavet en aftale med Nykredit, som ønsker at vurdere værdien af erhvervsejendomme og analysere lejeboligmarkedet mere præcist. Deres nye boligvurderinger bliver mere strømlinede, objektive og lettilgængelige og trækker på livedata,” siger han.

Boligportal ejes af københavnske North Media

EU vil have tydelig markering af politisk reklame og AI-indhold op til valg

Fremover bør al indhold på store online-platforme i forbindelse med politiske valg følge en række retningslinier, der skal forhindre, at der spredes løgne og misinformation.

Herhjemme skal EU-reglerne håndteres af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der opridser regelsættet.

“EU’s retningslinjer indeholder blandt andet anbefalinger om tydelig markering af politisk reklame, tydelig markering af indhold genereret af kunstig intelligens, som for eksempel ”deep fake-videoer” og anbefalinger om, at tjenesterne samarbejder med myndighederne med henblik på at afbøde udenlandsk informationsmanipulation, desinformation og angreb på cybersikkerheden,” lyder det fra styrelsen.

Meta meddelte for få dage siden, at selskabet indfører et ‘Made with AI-stempel’ på indhold, der er skabt af AI.

Du kan læse hele meddelelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen her.

Skal du være tech-diplomat? Så er muligheden der nu

Udenrigsministeriet søger en ny såkaldt EU-lead til det danske tech-diplomati, så har du altid drømt at drive og drøfte politik, netværk til den store guldmedalje og repræsentere dit land på de bonede, diplomatiske gulve, så er muligheden der nu.

En del af stillingen kommer til omfatte til det danske EU-formandskab i 2025.

Udenrigsministeriet ser gerne, at du har ‘indgående erfaring’ med policy-udvikling, er en ‘solid netværker’ og en ‘dygtig formidler.’

Du kan læse mere om stillingen her.

Cisco: Europæiske virksomheder er meget dårligere end de tror

De europæiske virksomheder er meget dårligere til it-sikkerhed, end de tror.

Sådan lyder det fra Cisco, der i sin årlige cybersikkerheds-rapport peger på, at ‘langt størstedelen’ af de europæiske virksomheder ‘ikke er tilstrækkeligt parate’ til at modstå truslerne, selv om tre ud af fire mener, at de egentlig er godt sikrede.

“Kun to procent af virksomhederne vurderes at have en moden cybersikkerhed, som er den højeste parathedskategori i undersøgelsen,” lyder det fra Cisco.

Du kan dykke ned i rapporten her: 2024 Cisco Cybersecurity Readiness Index.