Forhandler for hurtigt ude med certificering

It-forhandleren A Gain praler stolt af sin nye Microsoft-certificering. Men den træder først i kraft den 1. januar 2006 og er det første halve år pålagt forskellige begrænsninger.

A Gain er for tidligt ude, når virksomheden i en pressemeddelelse annoncerer, at A Gain "har som den første danske virksomhed i fem år modtaget Microsofts højeste udmærkelse".

A Gain henviser til certificeringen som Direct Large Account Reseller, der kun uddeles i et særdeles begrænset antal, men til gengæld åbner dørene for et softwaremarked, der alene herhjemme nærmer sig en milliard kroner.

? A Gain er ikke DLAR-certificeret nu. Certificeringen træder først i kraft om et halvt år, siger Bjarne Riis, salgsdirektør, Microsoft.

Den udmelding er A Gain-chef Frank Mortensen absolut ikke enig i.

? Bjarne Riis har godkendt den pressemeddelelse, hvor vi skriver, at vi har fået DLAR-certifikatet, så det forstår jeg ikke noget af, siger en oprørt Frank Mortensen.

Han medgiver, at certificeringen først træder i kraft til nytår:

? Det er rigtigt, at certificeringen rent teknisk først træder i kraft den første januar. Indtil da kører vi alle LAR-forretninger gennem Fujitsu Siemens, der har en international DLAR-certificering.

Godkendt plan

Microsoft har godkendt A Gains forretningsplan og vurderer, at planen indeholder nye typer kunder og nye måder at gå til markedet på, der vil være i stand til at udvide Microsofts totale markedsandel herhjemme.

? Og det er på den baggrund, at vi skriver og byder A Gain velkommen som DLAR-certificeret den 1. januar 2006. Fra nu af og frem til årsskiftet er A Gain ikke DLAR-certificeret, det er fuldstændig korrekt, siger Bjarne Riis.

Ifølge Microsoft er A Gains DLAR-certifikat det første halve år af 2006 omfattet af forskellige begrænsninger, der skal sikre, at konkurrenterne ikke kvæles af den nye DLAR-spiller.

For eksempel er Frank Mortensens gamle arbejdsplads, den konkurrerende it-forhandler Atea, først nu ved at komme til hægterne igen, efter at A Gain har ansat hovedparten af Ateas licensafdeling.
? Jeg vil ikke ind på de begrænsninger, siger Frank Mortensen.

Ikke-godkendt procedure

Faktisk behøver A Gain heller ikke bekymre sig om de begrænsninger, fordi firmaet kører sine DLAR-aftaler gennem Fujitsu Siemens og på den måde undgår de begrænsninger, Microsoft pålægger virksomheden.

? Det er ikke noget, Microsoft har godkendt eller sanktionerer, men jeg kan ikke gøre noget ved det, siger Bjarne Riis, der også ser den måde at undgå pålagte begrænsninger brugt af andre forhandlere.

Herhjemme er syv softwareforhandlere DLAR-certificeret. Det er Atea, KMD, Netkoncept, Ementor, Topnordic, Ravenholm og til nytår A Gain.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere