TDC lukker britiske easyMobile

TDC's lavprissatsning på det britiske marked, easyMobile, er så stor en fiasko, at forretningen nu lukkes. Dermed må 80.000 registrerede kunder se sig om efter et andet teleselskab. I stedet satser TDC på det tyske marked.

EasyMobile i Storbritannien lukker, oplyser TDC, der er hovedaktionær i Telmore International Holding, som ejer easyMobile.

TDC havde ellers store forventninger til easyMobile, da man lancerede konceptet i starten af 2005.

Selskabet er inspireret af succesen for lavprisselskabet Telmore, hvor kunderne selv køber mobiltid på internettet, men den britiske satsning har vist sig at være uholdbar.

- Vi har konstateret, at markedet i England er mindre, end vi forventede, og det tager vi nu konsekvensen af , siger Jesper Theill Eriksen, der er administrerende direktør for TDC Mobile International.

80.000 kunder ramt

EasyMobile i Storbritannien har derfor i dag mandag givet sine 80.000 britiske kunder et skriftligt varsel, som forklarer, at kundeaftalerne er opsagt, og at man efter 13. december 2006 vil få udbetalt eventuelle udeståender.

De 80.000 registrerede kunder er dog en del flere end antallet af aktive kunder, der rent faktisk bruger produktet.

TDC lægger da heller ikke skjul på, at man har været et pænt stykke fra det kundeantal, som var nødvendigt for at kunne drive en sund forretning.

- Segmentet, som ønsker at købe denne slags ydelser, har simpelthen ikke været stort nok, så vi trækker os ud af det britiske marked, fordi væksten i kundebasen ikke opfylder vores oprindelige forretningsplaner, og fordi vi ikke tror på, at easyMobile har potentialet til at udvikle sig til en profitabel virksomhed, forklarer Jesper Theill Eriksen.

Samtidig med brevet til de 80.000 kunder har de 32 medarbejdere i den britiske afdeling nu også fået en fyreseddel.

Kort levetid

Da easyMobile i 2005 så dagens lys i England var det med Telmore-stifteren Frank Rasmussen ved roret og i et samarbejde med den britiske finansmand Stelios Haji-Ioannou, der står bag hele Easy-brandet med selskaber inden for blandt andet luftfart og hoteldrift.

Indtoget på det britiske marked blev dog langt fra ”easy”, hvilket da også stod klart, da TDC fremlagde 2005-regskabet for den europæiske mobilsatsning.

For få kunder var hovedforklaringen på de dårlige regnskabstal.

I oktober 2005 blev Frank Rasmussen fyret som direktør, hvilket blev begrundet med helbredsmæssige årsager af TDC.

Det afviste Frank Rasmussen dog senere selv over for Computerworld.

TDC har tidligere meldt ud, at selskabet ville lancere easyMobile i en række europæiske lande, men indtil videre har man kun forsøgt sig med easyMobile i England, Holland og Tyskland – og både i England og Holland har man nu måttet opgive.

Satser på Tyskland

Kun i Tyskland ser man endnu muligheder i konceptet.

Jesper Theill Eriksen fra TDC Mobile International oplyser, at easyMobile skifter navn til callmobile i Tyskland, og at kunderne ikke vil opleve nogen forskel der, idet callmobile vil levere de samme services som tidligere blev leveret under easyMobile.

Navneskiftet finder sted, efter at Talkline, TDC’s tyske mobilselskab, i sidste uge offentliggjorde købet af de resterende 20 procent af aktierne i easyMobile Tyskland fra TIH Invest.

- Vi ønskede at overtage alle aktierne i det tyske easyMobile, fordi der er en solid udvikling og et stort potentiale i det tyske onlinemarked for mobiltelefoni. Med den fulde overtagelse og navneændringen til callmobile bliver det muligt for os i fuld udstrækning at realisere de synergier, som Talkline er i stand til at give på grund af selskabets omfattende erfaring og viden om det tyske marked, forklarer Jesper Theill Eriksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere