Vokseværk i Motorolas danske afdeling

Motorola Danmark har på seks måneder udvidet medarbejderstaben i den nordjyske udviklingsafdeling fra 275 ansatte til nu snart 350. Nordjysk know-how og et høj uddannelsesniveau gør Danmark attraktiv for den internationale mobilkæmpe.

Der er dømt vokseværk i Motorolas nordjyske udviklingsafdeling.

I maj måned købte den amerikanske mobilkoncern taiwanske BenQs nordjyske forsknings- og udviklingscenter samt de omkring 275 ansatte.

Antallet af ansatte, hovedparten ingeniører, er siden da stedet markant, og nu når Motorola snart 350 ansatte i den nordjyske afdeling.

- Vi har selv rekrutteret en del folk, og samtidig har vi overtaget et datterselskab til TTP, der er blevet købt af Motorola-koncernen. Så der er sket en del på det halve år, fortæller Bo Wassberg, der er administrerende direktør i Motorola Danmark.

Kloge hoveder

Udviklingsafdelingen i Aalborg er en del af mobilgigantens verdensomspændende udviklerteam med flere tusinde medarbejdere og er siden overtagelsen blevet fuldt integreret i Motorola Danmark, der nu har over 600 medarbejdere.

- Jeg mener, at der er omkring 24 forskellige nationaliteter i den nordjyske afdeling, så det er et mangfoldigt sted med mange forskellige kulturer og ikke kun danske medarbejdere, siger Bo Wassberg, der selv sidder i hovedkontoret i Glostrup.

Den nordjyske udviklingsafdeling er omgæret af en del hemmelighedskræmmeri, fordi det er fremtidens Motorola-mobiler, der er på tegnebrættet.

- Det handler om udvikling af software hardware til mobiltelefoner, og det handler selvfølgelig om at styrke vores produkter. Det er et led i en langsigtet strategi og den produktudviklingsplan, vi har lagt, afslører Bo Wassberg dog.

En mobilkæmpe i Danmark

De mange udviklere i Nordjylland beskæftiger sig udelukkende med udvikling til mobiltelefoner.

Her er der også en del at tage fat på, for Motorola er verdens andenstørste mobiltelefon-producent med en markedsandel på 22,5 procent, kun overgået af Nokia med 33,5 procent

Når den amerikanske gigant nu har over 600 danske medarbejdere, er det ikke tilfældigt, mener Bo Wassberg.

- Danmark som land har formået at tilpasse sig en globaliseret verden, og det passer fint til en global virksomhed som Motorola. Vi satser på innovation, og med de mennesker, der er placeret i Aalborg, passer det lige ind i vores kram. Så det er det danske know-how og det høje uddannelsesniveau, der gør Danmark attraktiv, siger han.

Dansk islæt i mobilerne

I de godt seks måneder, Motorola har ejet den nordjyske udviklingsafdeling, har man arbejdet med at få afdelingen integreret.

Nu vil der ikke gå længe før arbejdet i den danske udviklingsafdeling sætter sit præg på nye mobilmodeller fra Motorola.

- Det har selvfølgelig taget noget tid at få afdelingen ind i Motorola-verdenen, efter vi overtog det fra BenQ, men nu kører de for fuld styrke, og de første resultater fra Aalborg vil komme ind i produkterne fra starten af næste år, siger administrerende direktør i Motorola Danmark, Bo Wassberg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere