Claus Hjort i samråd efter jobkartel-afsløring

Oppositionen er blevet træt af at vente, efter også Beskæftigelsesministeriet er blevet afsløret i brugen af jobkartel-aftaler. "Fremlæg det lovforslag hurtigst muligt", mener Socialdemokraterne, der vil kalde ministeren i samråd.

Computerworlds afsløring af, at først Statsministeriet og nu også Beskæftigelsesministeriet er involveret i hemmelige jobkarteller, får arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov (S) til at kalde beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) i samråd.

- Noget tyder på, at beskæftigelsesministeren har givet urigtige oplysninger til Folketinget ved de samråd, vi har haft i arbejdsmarkedsudvalget og i de skriftlige besvarelser, vi har fået, siger Thomas Adelskov.

Han finder det besynderligt, at Beskæftigelsesministeriet selv har flere aftaler, når ministeren har sagt, at han kun kendte til et enkelt tilfælde af de hemmelige aftaler.

- Jeg kan ikke understrege, hvor meget jeg synes, det her er skandaløst og en pinlig sag ud over det usædvanlige. Med de mange sager, der er lagt frem, bør ministeren sætte udvalget til at arbejde hurtigere eller skære igennem og sikre, at nogle embedsmænd inden for ganske kort tid får formuleret et lovforslag, som Folketinget kan tage stilling til, siger Thomas Adelskov.

Ryd op i egne rækker

Også Bent Bøgsted, arbejdsmarkedsordfører hos Dansk Folkeparti, vil hurtigst muligt tage fat i ministeren og bede ham om for en god ordens skyld at få ryddet op i egne rækker.

- Ministerierne bør gå forrest med at få ryddet op, siger Bent Bøgsted, der egentlig ikke er overrasket over at aftalerne findes i ministerier.

Det skyldes ikke mindst Computerworlds afsløring for nylig af, at også Statsministeriets har indgået jobkartel-aftaler.

- Når de kan være i Statsministeriet, kan de være overalt, siger han.

Bent Bøgsted tvivler dog på, at Claus Hjort Frederiksen og Anders Fogh Rasmussen kendte til jobkartel-aftalerne.

- Men når de findes, skal de væk, siger han.

Bent Bøgsted fastholder dog, at alle skal have indtil foråret til at få ryddet op i egne rækker

Uvidenhed ikke en undskyldning

Det holdning er Thomas Adelskov ikke enig i.

Han mener derimod, at det - selv hvis Claus Hjort Frederiksen ikke har kendt til aftalerne i sit eget ministerium - ikke er nogen undskyldning for at have givet urigtige oplysninger.

- Inden en minister går i Folketinget og laver en besvarelse, har embedsmændene selvfølgelig sikret, at ministerens besvarelse er i overensstemmelse med sandheden, siger Thomas Adelskov.

Han slår fast, at det indebærer, at ministeren bliver opdateret om andre sager, som ministeriet selv har liggende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere