Artikel top billede

S-politiker blæser til kamp mod .eu-registreringer

Bureaukrati og dårlig information under fordelingen af EU-domænerne får dansk EU-parlamentariker til at lange ud efter EU-Kommissionen. Christel Schaldemose (S) frygter, at danske virksomheder bliver taberne på det indre marked.

Den danske EU-parlamentariker Christel Schaldemose (S) langer kraftigt ud efter EU-kommissionens uddeling af de omstridte EU-domæner, der på blot et år er vokset til det syvende mest populære topdomæne i verden.

Rigtig mange danske virksomheder har nemlig fået afslag i forbindelse med registreringerne af eu-domænerne, fordi processen har været alt for bureaukratisk og indviklet.

Og det har betydet at mange af de danske ansøgere har fået afslag, fordi de simpelthen har lavet fejl i ansøgningsproceduren.

Færre domæner per indbygger

Resulteret er at den danske andel af de 2,5 millioner uddelte EU-domæner er mindre per indbygger end i eksempelvis Holland, Tyskland Sverige. O

Og det stiller i det lange løb danske virksomheder dårligere i konkurrencen på det indre marked, frygter EU-parlamentarikeren.

”Jo mindre virksomhederne er, jo sværere har de tilsyneladende haft ved at finde ud af at ansøge. Og fordi Danmark har mange små virksomheder, bliver vi hårdt ramt,” siger Christel Schaldemose.

Kommissionen fralægger sig ansvaret

”Når vi så spørger EU-kommissionen, hvorfor det her er sket, henviser man til, at man ikke har ansvar overfor brugervenligheden af de ting her,” siger Christel Schaldemose.

Og det finder hun stærkt problematisk.

Hun mener, at netop EU-Kommissionen bør være ansvarlig, fordi det er kommissionen, der har sat hele processen i gang, fortæller hun.

”Det er jo en stærkt arrogant holdning at have hos kommissionen, som har det sidste politiske ansvar omkring registreringen,” siger Christel Schaldemose.

Vil genrejse spørgsmålet

Derfor vil den danske EU-parlamentariker nu rejse spørgsmålet overfor kommissionen igen.

Samtidig vil hun i udvalget for indre markeder og forbrugerbeskyttelse bruge sagen som eksempel på, at det faktisk går den forkerte vej med administrationen i EU.

Her er Christel Schaldemose nemlig medlem, og i udvalget arbejder parlamentarikerne i øjeblikket netop på at bringe bureaukratiet og antallet af regler ned i EU’s administration.

”Det er et super godt eksempel på, at det faktisk står grelt til med administrationen,” siger Christel Schaldemose.

De manglende EU-domæner kan blive et alvorligt handicap på længere sigt, fordi virksomheder som opererer på EU-markedet meget hurtigere vil kunne orientere sig om EU-domænet.

Hun mener, at virksomheder med .eu-endelsen vil være første logiske valg når kunder og firmaer søger på nettet.

”Jeg tror faktisk, at det kan betyde, at vi bliver stillet ringere i konkurrencen på det indre marked,” siger Christel Schaldemose.

Frygter syltning

Christel Schaldemose mener, at der er en reel fare for at kommissærerne sylter hendes spørgsmål til sagen.

Derfor vil hun, ud over at stille skriftlige spørgsmål, tage sagen direkte op med kommissærerne i forbindelse med udvalgsarbejdet, hvor hun vil bede beder dem gribe ind overfor problemet.

Den danske EU-parlamentariker griber dermed til en form, der nærmest kan sammenlignes med de samråd som politikerne i Folketinget benytter til at få ministrene i tale.

”Det er sørgeligt at danske virksomheder bliver sat bagud med et domæne som oven i købet vokser så meget,” siger Christel Sandemose.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere