Prøvefloppet: Kapacitetsfejl på website bredte sig

Udvikleren bag afgangsprøvesystemet fortæller, at den manglende kapacitet på websitet spredte sig til databaseserverne og derfor resulterede i browsersider, der ikke blev indlæst korrekt.

Det var den manglende kapacitet på et website, der betød, at tusinder af skoleelever fik fejlmeddelelser inde i selve afgangsprøven den 8. maj.

Fejlmeddelelserne i selve prøven er ikke nævnt i leverandørernes redegørelse om systemnedbruddet til den it-baserede afgangsprøve. Til gengæld beskriver leverandørerne, hvordan websitet evaluering.uvm.dk blev overbelastet på grund af manglende kapacitet.

Virksomheden @ventures, der er en del af Århus Købmandsskole, har udviklet selve afgangsprøveapplikationen. Centerchef Michael Lund Larsen fortæller, at det var den manglende kapacitet på websitet, der bredte sig til databaseserverne.

Overbelastning bredte sig til databaseservere

Websitets servere skulle nemlig trække siderne i prøven fra databaseserverne, og da webserverne var belastede, blev databaseserverne også belastede.

Fejlen på websitet skyldtes, at CSC havde brugt et testværktøj, der skulle simulere 6.000 samtidige brugere, men ikke fungerede korrekt.

De sidste elever, der gennemførte prøver efter klokken 12.00, blev dog helt ledt udenom websitet, og derfor forløb deres prøve ifølge Michael Lund Larsen tilfredsstillende, ligesom afgangsprøverne også forløb tilfredsstillende sidste år.

Computerworld har dog talt med en skoleelev, der måtte starte forfra med prøven på grund af en fejlmeddelelse i sin browser efter klokken 12.00.

Fuldstændig stabilt efter 12.00

"Mellem 98 og 99 procent af svartiderne var på under ét sekund. Efter klokken 12.00 kørte det fuldstændig stabilt. Det kan godt være, en enkelt har set en blank side, men det er svært at sige, om det skyldes forbindelsen mod serveren, eller det skyldes lokale forhold," siger Michael Lund Larsen.

Ifølge kontrakten skulle 95 procent af svartiderne holde sig under tre sekunder. Kravet er stillet af Skolestyrelsen, og Michael Lund Larsen vil derfor ikke forholde sig til, om det er okay, hvis fem procent elever oplever svartider på over tre sekunder.

Han mener, at niveauet er lagt på det niveau, fordi systemet består af et kompliceret samspil mellem en platform fra CSC, et login-system fra Uni-C og afgangsprøveapplikationen fra @ventures selv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere