Artikel top billede

Koncernschef for Columbus IT, Michael Gaardboe, fortæller, at koncernen nu mærker gevinsterne af tidligere tiders investeringer. Arkivfoto: Hans Juhl

Columbus har julelys i øjnene - kronerne vælter ind

Konsulent- og softwareselskabet Columbus IT har haft sit bedste halvår nogensinde og har ifølge koncernchef Michael Gaardboe oplevet fremgang på alle markeder.

Det er gode tider i Columbus IT. Virksomheden meddeler, at det netop har afsluttet det bedste halvår i sin snart 30-årige historie.

Columbus omsatte i første halvår af 2007 for 441 millioner kroner.

Det svarer til en fremgang på 21 procent i forhold til samme periode sidste år, hvor virksomheden omsatte for 365 millioner.

Driftsresultatet (EBITDA) udgjorde i perioden 20 millioner kroner mod 5,3 millioner kroner i 2006.

Ifølge koncernschef Michael Gaardboe mærker koncernen nu gevinsterne af tidligere tiders investeringer.

"For tre år siden var vi en ren forhandlervirksomhed, hvor vi købte løsninger fra Microsoft og tilrettede til kunderne. I de sidste tre år har vi opbygget en softwaredivision med vores egne løsninger," forklarer Michael Gaardboe.

"Der havde vi en femårs udviklingsplan, men vi tjener allerede ret gode penge i vores softwaredivision," uddyber han.

Store forventninger til softwaresalg

'Ret gode penge' skal oversættes til, at Columbus IT's softwaredivsion i årets første halvdel har omsat for 18 millioner kroner. Det er 102 procent mere end samme halvår af 2006.

For Columbus IT er softwaresalget et oplagt sted at finde fremtidig vækst, for her er virksomheden ikke tynget i samme grad af den aktuelle mangel på arbejdskraft.

"Jeg er meget optimistisk på den del af vores forretning, for den er nemmere at vækste. Vi skal jo skaffe 100 mennesker, hvis vi skulle ud og vokse 10 procent. Men med software betyder det ikke noget mandskabsmæssigt, om vi sælger 10 licenser eller 50 licenser," siger Michael Gaardboe.

Gode udsigter for aktionærer

Ud over fremgang i softwaredivisionen skal det rekordregnskabet forklares ved vækst i alle koncernens afdelinger.

I Rusland har konsekvenserne af en genfunden ro i organisationen efter et lederskifte ført til omsætning for 44,5 millioner kroner.

I USA er omsætningen landet på 66,8 millioner kroner, og den danske afdeling er steget med 9 procent, og har indtjent 128,3 millioner.

Det gode halvår betyder, at koncernen skruer op for forventninger til årsresultatet.

Mod en tidligere forventning til at omsætte for 810-830 millioner tror koncernen nu på, at det tal kan ende på 870-890 millioner kroner.

"Efter flere år med nedjusteringer har vi været lidt forsigtige med vores forventninger, fordi vi gerne vil reetablere troværdigheden omkring vores udmeldinger. Vi havde stillet aktiemarkedet en 10 procents vækst år over år i udsigt, men nu leverer vi altså over det dobbelte. Jeg er meget optimistisk, når det handler om væksten fremover," siger Michael Gaardboe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere